‘Bir oğlum daha var, gerekirse o da şehit olur’

Güncelleme Tarihi:

‘Bir oğlum daha var, gerekirse o da şehit olur’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2008 16:07

ERZİNCAN’ın Kemah İlçesi’nde teröristlerin yola döşediği mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan 9 askerden jandarma er 23 yaşındaki Abdurrahman Bolat’ın cenazesi, memleketi Hatay’ın Hassa İlçesi’ne bağlı 4 bin 18 nüfuslu Ardıçlı Beldesi’nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Törende konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Bu menfur saldırıları bizi yıldırmayacak. Bilakis daha da birbirimize kenetleyecektir. Bizleri güçlendirecektir” dedi.

Hassa Devlet Hastanesi morgundan saat 12.00 sıralarında alınan şehit Abdurrahman Bolat’ın cenazesi Hatay’ın Hassa İlçesi’ne bağlı Ardıçlı Beldesi’ndeki baba ocağına getirildi. 3’ü kız 5 çocuklu Bolat Ailesi, ellerine kına yakıp güle oynaya askere gönderdikleri evlatları Abdurrahman Bolat’ın cenazesini görünce gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun tabutuna dahi bakamayan anne 44 yaşındaki Sıdıka Bolat baygınlık geçirdi. Şehidin erkek kardeşi 17 yaşındaki Muhammet Bolat ise bu sırada ağabeyinin Türk Bayrağı’na sarılı tabutunu son kez cep telefonuyla görüntüledi. 4 bin 18 nüfusa sahip beldede, çevre ilçelerden gelenlerle birlikte yaklaşık 5 bin kişi sokağa dökülüp şehit evine akın etti. Şehidin cenazesi evinden alınıp terörü lanetleyen sloganlar ve tekbirler eşliğinde Mevlana Camii’ne götürüldü.

Baygınlık geçiren annenin katılamadığı cenaze törenine İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AKP Hatay Milletvekilleri Sadullah Ergin, Fevzi Şanverdi, Abdulhadi Kahya, Orhan Karasayar, Mustafa Öztürk, CHP Hatay Millevekili Fuat Çay, MHP Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz, 6’ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Muzaffer Şen, İskenderun 39’uncu Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk ve Hatay Vali Yardımcısı Ömer Bedreddin Sağsöz katıldı. Şehit babası ve kardeşlerine sarılan Bakan Atalay aileye başsağlığı diledi.
Bu sırada baba 46 yaşındaki Ali Bolat, “Bir oğlum daha var. Gerekirse onu da, Muhammet’imi de şehit olsun diye gönderirim” dedi. 6’ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Muzaffer Şen, aileye başsağlığı dilerken baba Bolat baygınlık geçirdi. Tören alanında bekletilen askeri sağlık personelinin müdahalesi sonucu kendine gelen baba Bolat oğlunun cenaze namazında saf tutabildi.

BAKAN: MENFUR SALDIRILAR BİZİ YILDIRMAYACAK

Cenaze namazı kılınmadan önce konuşan Bakan Beşir Atalay teröre lanet yağdırdı. Terör saldırılarının Türkiye Cumhuriyeti’ni yıldırmayacağını vurgulayan Atalay, şunları söyledi:

“Şehitlerimizin ailelerine ve askeri personelimize baş sağlığı diliyorum. Acımız büyük, onları hiçbir zaman unutmayacağız. Şehit aileleri kadar bizim de acımız büyük ama tek tesellimiz bu kahraman Mehmetçiklerimizin şehitlik mertebesine ermeleridir. Bu şehitlerimiz millete mal oldular. Onlar, milletin şehit evlatlarıdır. Terörü burada bir kez daha lanetliyoruz. Ama onların bu menfur saldırıları bizi yıldırmayacak. Bilakis bizi daha da birbirimize kenetleyecektir. Bizleri güçlendirecektir. Terörle hiçbir yere varılamaz. Terörle mücadelemiz Türkiye’nin her köşesinde ve karışında devam edecektir. Ülkemizin her karışında Türk Silahlı Kuvvetleri’miz vardır. Ülkenin her köşesinde huzurlu hayat sağlamak için el birliğiyle çalışacağız. Kardeşliğimizi hiçbir zaman hiçbir şeye değişmeyeceğiz. Şehitlerimizin yollarının açık, mekanlarının cennet olmasını diliyorum.”

JAMMER KULLANILDI

Konuşmanın ardından şehidin öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze, daha sonra belde mezarlığına götürülüp, buradaki Aile Kabristanı’nda toprağa verildi.

Törende olası terör eylemlerine karşı frekans karıştırıcı jammer cihazı da güvenlik önlemi olarak kullanıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!