‘Bir numaralı tanık’ son yolculuğunda

Güncelleme Tarihi:

‘Bir numaralı tanık’ son yolculuğunda
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 20:26

Yassıada duruşmalarında ‘1 numaralı tanık’ olarak dinlenen gazeteci ve yazar Kurtul Yılmaz Altuğ, dün toprağa verildi. 81 yaşında vefat eden Altuğ, gazeteciliğe ömrünün yarım asrını adamıştı.

Haberin Devamı

‘Bir numaralı tanık’ son yolculuğunda

İstanbul'da geçirdiği kalp krizi sonucu 81 yaşında vefat eden gazeteci-yazar Kurtul Yılmaz Altuğ, dün son yolculuğuna uğurlandı. Yarım asırdan fazla gazetecilik yapan, son olarak Ulusal Kanal’da program hazırlayan Altuğ, ‘1 numaralı’ tanığı olduğu Yassıada duruşmalarını “Bir Numaralı Tanık” kitabında anlatmıştı.

‘BİR DÖNEM’ ORADAYDI

Altuğ için, dün öğle vakti Ataköy 5’inci Kısım Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Devlet eski Bakanı Ufuk Söylemez, eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, eski CHP Milletvekili ve eski Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, CHP Milletvekili Tuncay Özkan, Eskişehir Bağımsız Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun yanı sıra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Güneri Cıvaoğlu ve çok sayıda gazeteci katıldı. Taziyeleri, Altuğ’un eşi Mediha ve oğlu Güçlü kabul etti. Altuğ’un cenazesi öğle vakti kılınan namazın ardından Hadımköy, Gülvadi Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Haberin Devamı

‘Bir numaralı tanık’ son yolculuğunda

KİMDİR

KURTUL Yılmaz Altuğ, 1935’te İzmir’de doğdu. Ankara’da hukuk öğrenimi sırasında Son Posta gazetesinde mesleğe adım attı. 23 yaşında Akis dergisi yazıişleri müdürü oldu. 3 ay sonra, Ankara Cezaevi’ne girdi. 1960’ların bunalımlı günlerinde sürekli mahkeme koridorlarındaydı. 27 Mayıs’la özgürlüğüne kavuştu. Yassıada duruşmalarında ‘1 numaralı tanık’ olarak dinlendi. Bir süre Hürriyet gazetesi Ankara Bürosu da dahil çeşitli dergi ve gazetelerde çalışan Altuğ, son olarak Ulusal Kanal’da program hazırlıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!