Bir memleket gibidir gemi...

Güncelleme Tarihi:

Bir memleket gibidir gemi...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Serdar Akar'ın ilk flmi ‘‘Gemide’’ bugün gösterime giriyor. ‘‘Bu filmi asla televizyonlarda izleyemezsiniz’’ ibaresiyle seyirci karşısına çıkan filmin böyle nitelendirilmesinin en büyük nedeni bol küfürlü diyalogları.

Gemide’’ bu yılki Antalya Film Festivali'nde gösterildiğinde eleştirmenleri ve seyircileri epeyce şaşırtan çarpıcı bir ilk film. Yönetmen özellikle bol küfürlü ve sert diyaloglarıyla, sürekli esrar içilen sahneleriyle bugüne dek Türk Sineması'nda benzerlerine pek rastlamadığımız bir anlatım yolunu seçmiş. Bunlara rağmen film Antalya'dan eli boş dönmedi ve ‘‘En İyi İkinci Film’’, ‘‘En İyi Yönetmen’’, ‘‘En İyi Erkek Oyuncu’’ ve ‘‘En İyi Kurgu’’ dallarındaki Altın Portakalları topladı.

Filmin başrol oyuncusu Erkan Can televizyon seyircilerinin daha çok ‘‘Mahallenin Muhtarları’’ dizisinden tanıdığı bir tiyatrocu. Diğer oyuncular da Erkan Can gibi tiyatro kökenli. Bu film için Romanya'dan gelen filmin tek kadın oyuncusu model Ella Manea hariç.

Filmin konusuysa kısaca şöyle: Hayatlarını durmadan esrar içerek kum boşaltan bir gemide sürdüren Kaptan (Erkan Can), Kamil (Haldun Boysan) ve Ali'nin (Yıldıray Şahinler) düzeni, yemek almak için gönderdikleri dördüncü eleman Boksör'ün (Naci Taşdöğen) yüzerek gemiye çıktığı andan itibaren altüst olur. Boksör dayak yemiş ve tüm paralarını Laleli'de kaptırmıştır. Dördü birden karaya çıkıp, paraları çalan adamları döverek paralarını kurtarırlar. Adamların elinden kaçırdıkları çok güzel bir yabancı kadını da gemiye getirirler. Ama kısa sürede kadın yüzünden birbirlerine düşerler ve başlarına umulmadık belalar sarılır...

GEMİDE

Yönetmen: Serdar Akar

Senaryo: Serdar Akar, Uğur Çakar

Müzik: Uğur Yücel

Görüntü Yönetmeni: Mehmet Aksın

Oyuncular: Erkan Can, Naci Taşdöğen, Yıldıray Şahinler, Haldun Boysan ve Ella Manea.

Yapım: Yeni Sinemacılık Ltd. Şti. 1998

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!