Bir dedikodunun Türkiye'ye yaptığı

Güncelleme Tarihi:

Bir dedikodunun Türkiyeye yaptığı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2009 16:42

Hafta sonu Iğdır'da ortaya atılan bir şehir efsanesi tüm kenti esir aldı: TC Kimlik numarasının son rakamı 4 olan annelere 400 TL verilecek... Efsane, ortaya atılışının üçüncü gününde Erzurum'da kendini gösterdi. Hem de bu kez zamlı olarak...

Haberin Devamı

İŞTE DEDİKODUNUN ULAŞTIĞI BOYUT - GALERİ

Hafta sonu Iğdırlılar arasında dolaşan SMS'in iddiasına göre, devlet, Anneler Günü'ne özel olarak TC numarasının son rakamı 4 olan annelere 400 TL yardım yapıyordu.

İlk olarak kime ve nereden geldiği anlaşılamayan SMS kısa zamanda tüm Iğdırlılar'a ulaştı. Hatta kent dışında yaşayan Iğdırlılar bile defalarca bu SMS'i aldı.

Olayın şehir efsanesi olduğuna inananlar bile SMS'i tanıdıklarına göndermekten kendilerini alamadı. Ancak bu kişilerin mesajlarının sonuna "Niye 4 diye sormayın ben de bilmiyorum ama annenizin kimliğine bakın" ifadesini kullandığı görüldü.

Söz konusu SMS'in neden sadece Iğdırlılar arasında dolaştığı ise anlaşılamazken aynı gün öğlen saatlerinde SMS bu kez Erzurum'da elden ele dolaşmaya başladı.
Pazartesi gününe gelindiğinde ise galeyana gelen şehir Trabzon oldu. Hatta 400 TL'lik para 500 TL'ye çıkmıştı.

Haberin Devamı

Trabzon Valiliği’ne başvuran vatandaşlar, Anneler Günü nedeniyle TC kimlik numarasının son rakamına göre 500 TL dağıtılacağını duyduklarını ve bundan yararlanmak istediklerini söyledi. Başvuruların artması üzerine valilik açıklama yapmak zorunda kaldı. Açıklamada, "Trabzon Valiliği’nin Anneler Günü dolayısıyla TC kimlik numarasının son rakamına göre para dağıttığı iddiaları tamamen asılsızdır. Valiliğimizin ne böyle bir çalışması ne de Anneler Günü için ayırdığı özel bir bütçesi vardır" denildi.

YARDIM YALANI VİRÜS GİBİ YAYILIYOR

IĞDIR ve Trabzon’da TC numaralarını son rakamı 4 olan annelere Anneler Günü’nde 400 TL Yardım yapılacağı ilişkin SMS mesajlarının Elazığ’da da yayılması üzerine valilik açıklama yaparak böyle bir durumun söz konusu olmadığını duyurdu.

Elazığ Valiliği, Anneler Günü’nde TC kimlik numaralarının son rakamı 4 olan annelere 400 TL yardımda bulunacağını öğrenen kişilerin valiliğe başvurması üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Böyle bir durumun söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, “Kamuoyunda Anneler Günü’ne özel olarak T.C. kimlik numarasının son rakamının 4 ile biten bayanlara Elazığ Valiliği tarafından nakdi ödeme yapılacağına dair söylentiler olmaktadır. Bu gibi söylentiler asılsız olup daha önce valiliğimizce bu şekilde bir uygulama yapılmamıştır ve bundan sonra da yapılmayacaktır. Vatandaşlarımızın bu gibi asılsız söylentilere itibar etmemesi rica olunur” denildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!