Binlerce memur Kızılay'da oturdu

Güncelleme Tarihi:

Binlerce memur Kızılayda oturdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2000 00:00

Türkiye Kamu-Sen tarafından düzenlenen, ''Sosyal Hukuk Devletine Sahip Çıkalım'' yürüyüş ve mitingi, Kızılay Meydanı'nda oturma eylemine dönüştü.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay'ın konuşmasının sonundaki, memur sendika yasasıya ilgili olarak hükümetten bir açıklama gelene kadar Kızılay'da oturarak bekleme çağrısına, alanı dolduran, binlerce kamu çalışanı uydu.

Mitinge destek vermek üzere gelen DYP Genel Başkan Yardımcısı Nevfel Şahin başkanlığındaki bazı DYP milletvekilleri ve diğer konuklar da oturma eylemine katılıyor.

Memurlar, oturdukları yerden, tempolu alkışlarla çalan türkülere eşlik ediyorlar. Kızılay Meydanı, ilginç gösterilere de sahne oluyor. Miting görevlileri, ''Hükümetin sesi geliyor mu?'' diyerek, kalabalığı bir dakika sessizliğe davet etti.

Ardından, ''Ecevit'ten bir ses gelmedi. Bir dakika da Bahçeli'den ses bekliyoruz'' çağrısı üzerine, memurlar Bahçeli'yi protesto ederek, bir dakika sessiz beklediler.

Memurlar, ANAP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Maliye Bakanı Sümer Oral, Devlet Bakanı Recep Önal ve IMF için birer dakika sessiz bekledi.

Daha sonra miting görevlilerinin ''Ses vermeyen bu vekillere siz ne diyorsunuz?'' sorusu üzerine, memurlar, ıslıklarla protestolarını sürdürdüler.

Memurların taşıdıkları, ''Mesaiye zam senin olsun Cottarelli'', ''Memurbank battı kurtaran yok mu?'', ''Hükümet hortumları kes, memurlar altın nefes'', ''Unutulanlar, unutanları unutmaz'', ''Hükümet al zammını çiklet çiğne'', ''Ecevit-Bahçeli-Yılmaz, bu zamlar böyle olmaz'', ''Siyaset mezarlıkları, memuru yok sayanlarla dolu'', ''Memur hükümetten alacaklı, alacağımızı almak için mafyaya mı gidelim?'', ''Medya ne zaman bizleri destekleyeceksiniz?'' pankart ve dövizler dikkati çekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!