Bingöl’de kar etkili oldu, 92 köy yolu ulaşıma kapandı

Güncelleme Tarihi:

Bingöl’de kar etkili oldu, 92 köy yolu ulaşıma kapandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2019 12:05

Bingöl’de kent merkezi ve ilçelerde dün gece saatlerinden itibaren kar yağışının yoğun olarak etkisini göstermesi nedeniyle şu ana kadar 92 köy yolu ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nün yağış uyarısının ardından Bingöl merkez dahil ilçelerde kar yağışı dün geceden itibaren yoğun şekilde etkili olmaya başladı. Şehir merkezinde yer yer 10 santimetreye ulaşan kar kalınlığı ilçelerde 20 santime kadar çıktı. Kent genelinde 92 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının açılması için bugün sabah itibariyle daha önceden Valilik İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hazır edilen "Karla Mücadele" ekipleri çalışmaya başladı.

Güne kar yağışıyla uyanan esnaf iş yerinin önünü, işe gidecekler ise araçlarını temizledi. Öte yandan kar kentte kartpostallık görüntüler de ortaya çıkardı.

Kent merkezinde kar yağışının bu yıl geç geldiğini belirten vatandaşlardan Ramazan Tunç, “Bingöl merkezde beklenen kar yağışı 1 ay gecikmeli de olsa da sonunda yağdı. Kar yağışı bizi çiftçilerimiz ve kayak tesisimiz açısından sevindiriyor. Özlem duyduğumuz kayakları yapacağız. Hastalıklar da ortadan kalkacaktır. Yağmurdan dolayı merkezde pek kar tutmadı ama yüksek kesimlerde kar bayağı yağmaya başladı” dedi.

Haberin Devamı

Bu sabah kent merkezi ve ilçelerin kara bürüdüğünü gördüğünü belirten vatandaşlardan Ali Karaoğlu ise, “Yeni yıla kar yağışıyla, bereketle gireceğiz. ar yağışının olması iyidir. Kar zor olduğu kadar güzeldir. Ortaya kartpostallık görüntüler çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Bingöl’de kar etkili oldu, 92 köy yolu ulaşıma kapandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!