Bingöl ve Zonguldak'ta öğrenciler sıcaktan bayıldı

Güncelleme Tarihi:

Bingöl ve Zonguldakta öğrenciler sıcaktan bayıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2008 16:17

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurt genelinde düzenlenen törenlerle kutlanıyor.

Haberin Devamı

Bingöl'deki törenler, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasının ardından, Şehir Stadyumu'nda devam etti.

Törene katılan Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 49. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral İshak Ceylan ve Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, çocuklarla vatandaşların bayramını kutladı.

Tören alanında bulunan 100. Yıl İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Murat Çobantay, aşırı sıcak hava nedeniyle baygınlık geçirdi.
Çobantay, stadyumdaki sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, 23 Nisanda Türk tarihinin yeniden yazıldığını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin atıldığı, TBMM'nin açıldığı 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 88. Yıl dönümü, Ulu Önder Atatürk ve şehitlerimizin hatırasına milletçe sevgi, saygı ve minnet duygularımızın bir ifadesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da artarak devam eden bir coşkuyla kutlanmaktadır. Sevgili çocuklarımıza ve yüce ulusumuza kutlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu arada, resmi geçit töreni sırasında Atatürk posteri taşıyan bir öğrenci, vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

TUNCELİ

Tunceli'de düzenlenen tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasının ardından Atatürk Stadı'nda devam etti.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan şiir ve kompozisyonlarıyla devam eden törende, İstiklal Marşı'nın tamamını ezbere okuyan 6 yaşındaki Nisa Nur Çotur, vatandaşlardan büyük alkış aldı.


İl genelinde düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmaları ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere Vali Mustafa Yaman, 4. Komando Tugay

Komutanı Tuğgeneral Levent Gözkaya ve Belediye Başkanı Songül Erol Abdil tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kutlamalar, resmi geçitle sona erdi.

KONYA

Konya'daki ilk tören, Vali Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal ve Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin'in katılımıyla Atatürk Anıtı önünde yapıldı.

Haberin Devamı

Atatürk Stadı'nda yapılan gösterilerde, öğretmenler ve öğrenciler, 23 Nisan ile ilgili şiirler okudu, konuşmalar yaptı. Daha sonra minik öğrenciler, hazırlandıkları gösterileri, giydikleri rengarenk kıyafetler içinde şarkılar ve türküler eşliğinde sundu. Bazı okullar ise programı, halk oyunu ve sportif gösterilerle renklendirdi.
Tribünlerden yoğun alkış alan öğrencilerin gösterilerinin ardından tören, Garnizon Komutanlığı Bölge Bandosu ve Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliliğinde yapılan tören geçişiyle sona erdi.

Öte yandan, Selçuk Üniversitesi ile kentteki bazı alışveriş merkezleri, çocuklara yönelik etkinlikler düzenliyor.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'daki ilk tören Vali Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Daysal ve Belediye Başkanı Ahmet Aygün'ün katılımıyla Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Buradaki törenin ardından Namık Kemal Stadı'nda gösteriler yapıldı.

Haberin Devamı


Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, çocuklara armağan edilen en güzel bayram olduğunu söyledi.

23 Nisan'ın bağımsız bir Türk devletinin kuruluş günü olduğunu ifade eden Dilek, “23 Nisan, bağımsız Türk Devletinin kuruluş günüdür. 23 Nisan, uluslararası devletlerin, mazlum milletler üzerindeki kıskacının parçalanmasında tarihi bir başlangıç olmuştur. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı gün, diğer taraftan çocuklarımız için bir şenliktir” dedi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta, Valilik önünde düzenlenen törenin ardından Vali Yavuz Erkmen, makamını Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Dilara Karagünlü'ye bıraktı. Karagünlü, kentin sorunları hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, bazı yetkililerle telefon görüşmesi yaptı.

Haberin Devamı

Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda devam eden törende, Vali Erkmen, 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder ile Belediye Başkanı Secaattin Gonca, öğrencileri ve halkı selamladı.


Öğrenciler, doğaya insanın verdiği zararlar, doğa ve hayvan sevgisi, küresel ısınma ile ilgili çeşitli gösteriler sundu.

Törende, baygınlık geçiren öğrenci Mustafa Çukur'a sağlık ekipleri müdahale etti.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde de geçit töreni düzenlendi.

BARTIN

Bartın'daki törenlerde Vali İsa Küçük, makamını Cumhuriyet İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Berkay Ocakçı'ya devretti. Ocakçı, görevine başlamadan önce yanında getirdiği kemanıyla “Samanyolu” şarkısını çaldı.

Haberin Devamı


Atatürk Stadı'nda devam eden törende, geçiş töreninin yapılmasının ardından öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Ulus ilçesindeki kutlamalar kapsamında, ilçe stadında düzenlenen etkinlikte şiirler okuyan öğrenciler, dans ve halk oyunları gösterisi sundular.

KARABÜK

Karabük'te de Vali Can Direkçi, makamını Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Tuğçe Akyol'a bıraktı.
Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda devam eden törende, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudular.
Öğrencilerin gösteri sunduğu etkinlikleri, çok sayıda vatandaş izledi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta kutlamalarda Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından ilköğretim okulu öğrencileri belirlenen kamu kurumlarını ziyaret etti. Vali Mehmet Niyazi Tanılır'ın koltuğuna oturan Kanuni İlköğretim Okulu öğrencisi Muhammet Emin Ardıç, telefonla İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Akgül'ü arayarak, okulların çatısının onarılmasını istedi.


12 Şubat Stadı'ndaki törenlerde ise Vali Tanılır, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, çocukların ve vatandaşların bayramını kutladı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da ise Hükümet Konağı önünde Vali Halil Işık, Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, daire müdürleri ve öğrencilerin katıldığı törenin ardından bazı öğrenciler, belirlenen kamu kurumlarını ziyaret ederek makam koltuklarına oturdu.
Vali Halil Işık'ın makam koltuğuna oturan İMKB İlköğretim Okulu öğrencisi Ahmet Emre Kurban, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı arayarak kışın yaşanan hava kirliğini önlemek için hangi önlemlerin alındığını sordu.


Atatürk Stadı'nda ise resmi geçit töreni yapıldı, öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu ve halk oyunları gösterileri sunuldu.
AB Okul Ortaklığı Projesi kapsamında Adıyaman'a gelen İsveçli öğrenciler de gösterileri izledi.

KAYSERİ

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenden sonra Atatürk Stadı'nda devam eden gösterilerde Vali Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Veysi Ağar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, halkın bayramını kutladı. Tören geçişinin ardından öğrencilerin sunduğu renkli gösteriler, ilgiyle izlendi.


Vali Bilici, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bu bayramın dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olduğunu belirterek, “Atatürk, bu bayramı çocuklara armağan ederek, onlara güveninin tam olduğunu göstermiştir. Bizler de geleceğimiz olan çocuklarımıza güveniyoruz” dedi.

Tümgeneral Ağar da, kutlamaların coşkulu geçtiğini söyledi.

KOCAELİ

İsmetpaşa Stadı'nda Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanlığı Bando ve Trompet Takımı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Çok Sesli Çocuk Korosunun seslendirdiği popüler şarkılarla başlayan törende, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, halkın bayramını kutladı.


Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, törende yaptığı konuşmada, TBMM'nin kuruluşunun 88. yıl dönümünün gurur ve coşkuyla kutlandığını bildirdi.
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde de Kaymakam Mustafa Pekdemir, Gölcük Ana Üs Komutanı Tuğamiral M. Doğan Denizmen, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve diğer protokol üyelerinin de katıldığı bir tören düzenlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!