MEB tarih vermişti: BİLSEM grup tarama sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

MEB tarih vermişti: BİLSEM grup tarama sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2019 10:41

Milli Eğitim Bakanlığınca, ilkokul, 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri arasından resim, müzik, zihinsel yetenek gibi alanlarda özel yeteneği olan öğrencileri belirlemek amacıyla uygulanan BİLSEM'in sonuçları için bekleyiş devam ediyor. MEB'in bu yılki takvimine göre, öğrenciler ve velileri sınav sonuçlarına MEB'in https://www.meb.gov.tr internet adresi üzerinden ulaşabilecek. Peki, BİLSEM sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Haberin Devamı

BİLSEM grup tarama sınav sonuçları için beklenen gün geldi çattı. Uzun bir zaman dilimine yayılarak yapılan BİLSEM grup tarama sınavının sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilecek. Grup tarama uygulamasında başarılı olan öğrenciler yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacak. Peki, BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

GRUP TARAMA SINAVI NE ZAMAN YAPILDI?

Bilim ve sanat merkezlerine (BİLSEM) aday gösterilen öğrencilerin eğitsel değerlendirme ve tanılaması ile ilgili iş ve işlemler Bakanlık tarafından yayımlanan kılavuzda açıklanan takvim doğrultusunda yapılıyor. Takvim doğrultusunda BİLSEM'in grup tarama uygulama sınavı 19 Ocak - 24 Mart tarihleri arasında tamamlandı. Grup tarama uygulamasında başarılı olan öğrenciler yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacak. 

Haberin Devamı

BİLSEM SINAV SONUÇLARI TAKVİME GÖRE BUGÜN AÇIKLANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre, 2019 BİLSEM sınav sonuçları 29 Mart 2019 Cuma günü açıklanacak. Öğrenciler ve velileri sınav sonuçlarına MEB'in https://www.meb.gov.tr internet adresi üzerinden ulaşabilecek.

Tablet Bilgisayar Grup Tarama Uygulamasına İtiraz

a) Tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulama sonucuna ilişkin itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan beş iş günü içinde öğrenci velisi tarafından http://esinav.meb.gov.tr adresinden yapılacaktır.

b) Genel Müdürlüğe ulaşan itirazlar değerlendirildikten sonra yine aynı sistem üzerinden veliye bilgilendirme yapılacaktır.

MEB tarih vermişti: BİLSEM grup tarama sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!