Bilsem sonuçları için MEB'ten saat bilgisi geldi - 2019 BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Bilsem sonuçları için MEBten saat bilgisi geldi - 2019 BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2019 09:42

Bilsem grup tarama uygulama sonuçları için nefesler tutuldu.BİLSEM tanılama sürecinde gerçekleşen başvuru sayısının öngörülenin çok üzerinde olması nedeniyle grup tarama uygulama süreci uzatılmış, takvim değişikliği zorunlu hâle gelmişti. Yapılan revizeyle sonuçların 19 Nisan'da açıklanacağı duyurulmuştu. MEB'ten bugün saat bilgisi de geldi. Peki, Bilsem sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Haberin Devamı

Bugün açıklanacağı daha önce duyurulan BİLSEM sonuçları için kurumdan önemli bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi hesapları üzerinden yapılan duyuruda, BİLSEM sınav sonuçlarının bugün saat 15.00'da açıklanacağı açıklandı.

BİLSEM sınav sonuçları için beklenen güne girildi. Türkiye genelinde on binlerce kişinin katılım sağladığı sınavın ardından yeni bir takvim açıklayan Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, BİLSEM sonuçları için 19 Nisan Cuma gününü işaret etmişti.

BİLSEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Normal şartlar altında mart ayının son günlerinde açıklanması beklenen BİLSEM sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden erişime açılacak. Grup tarama işlemlerinin uzaması dolayısıyla 19 Nisan'a ertelenen BİLSEM Grup Tarama Uygulama sonuçları bugün 15.00'da erişime açılacak. İşte, BİLSEM tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan duyuru hakkında detaylı bilgiler; 

Haberin Devamı

"BİLSEM tanılama sürecinde gerçekleşen başvuru sayısının öngörülenin çok üzerinde olması nedeniyle grup tarama uygulama süreci uzatılmış, takvim değişikliği zorunlu hâle gelmiştir.

25/12/2018 tarihinde onaylanan yeni takvim sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılmıştır. Paylaşılan takvimde de belirtildiği üzere grup tarama uygulama sonuçlarının açıklanma tarihi 19 Nisan 2019’dur."

Bilsem sonuçları için MEBten saat bilgisi geldi - 2019 BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak

İTİRAZ BAŞVURULARI 5 GÜN İÇİNDE ALINACAK

Tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulama sonucuna ilişkin itirazlar, 22-26 Nisan tarih aralığında http://esinav.meb.gov.tr adresinden yapılacak.

Genel Müdürlüğe ulaşan itirazlar değerlendirildikten sonra yine aynı sistem üzerinden veliye bilgilendirme yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!