Bilişim yılbaşısı

Güncelleme Tarihi:

Bilişim yılbaşısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2004 21:37

Benim için Eylül ayında başlayan bilişim yılbaşısı yazıma yine sıra gelmiş. Ne de çabuk geçti bir yıl. Ben yine her yıl yaptığım gibi geçtiğimiz yıla kendi ironik perspektifimden bakacağım:

1. Galatasaray Lisesi futbol takımı kötü gidişine devam ediyor. Avrupa Şampiyonu Galatasaray mı? O Galatasaray buzlukta (yönetim değişene dek).

2. Şahin Tulga yeni bir genel müdürlüğe hala geçmedi. Düşünün ne kadar uzun bir süre. Bunda bir numara var ama anlamadım.

3. Oracle, IBM, Dell, Sun ve Microsoft’un da genel müdürleri değişmedi. Acaba çok mu başarılılar yoksa anılan şirketler Türkiye pazarından ümidi mi kesti?

4. Her yıl olduğu gibi SAP Türkiye herhangi bir projesinde Linux kullanmama başarısı (!) gösterdi. Ben duymadı isem şimdiden özür diler düzeltme açıklamasını beklerim.

5. IBM Türk tarihinde ilk defa Türkiye’deki sıralamaya giremedi?

6. Microsoft, Microsoft Encarta ’daki Türkiye ile ilgili yanlışlıkları hala düzeltemedi, ama Irak bölümü düzeltildi.

7. Tarafsız (!) yapılan büyük uğraşılara rağmen Milli Eğitim Bakanlığı ders programları ihalesine Linux’a geçiş sorumluluğunu da ekledi.

Yılın ‘En’leri

Yılın ihalesiz BT ihalesi:
Hepinizin çok iyi bildiği ihalesiz yazılım ve hizmet ihalesi.

Yılın olayı: Geçtiğimiz yıl geçirdiği sinir krizi sonucu bir gecede veritabanını değiştirdiğini söyleyen Genel Müdür yardımcısının başka bir şirkete bir gecelik Genel Müdürlük tayini ve 12 iş saatinde ayrılarak, yerine geldiği Genel Müdür ile birlikte bir taştaki iki kuş olmaları.

Yılın PC şirketi: Beko (Linux projelerindeki 4 yıllık sabırlı çalışma sonucu ulaştıkları bilgi seviyesi ve çözümle)

Önemli not: 4 yıl önce bu proje Linux ile olmaz diyenlerin projeye sahip çıkmalarını ise ayrı bir yazımda inceleyeceğim. Eski bir banka reklamında dendiği gibi yok aslında birbirlerinden farkları.

Yılın reklamı: İskambil Kağıdından Teknoloji Kuleleri, ‘en iyi teknoloji bende, benim inanılmaz teknolojik üstünlüğüm var ’ diyerek hamasi sözlerle yapılan ve sonunda kaldırılan reklamlar.

Önemli not2: Ürettiklerini iddia ettikleri Bilgi İşlem ürünleri ihalelerde teknik olarak yetersiz bulununca acaba hala şaşırıyorlar mı, yoksa reklamı iptal ettikten sonra kaliteye gerçekten önem vermeye mi başladılar bilmiyorum.

Yılın Hayal Kırıklıkları

Geçtiğimiz yıldan değişen pek fazla şey yok:

1. Itanium

2. Microsoft Server

3. Türk Telekom

4. İş Bankası ve Garanti Bankası. Devlet kara para trafiğini engellemek için bankadan para hareketini mecbur tutmasına rağmen EFT’yi İnternet ’ten paralı yapan iki banka.

5. TCDD idaresi

6. Hala Nokia (Ürün gamı geçen seneden biraz iyi ama hala yetersiz)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!