Bilirkişi dekana tehdit iddiası, mahkemelik oluyor

Güncelleme Tarihi:

Bilirkişi dekana tehdit iddiası, mahkemelik oluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2008 17:56

MANİSA'da, Sümerbank Pamuklu Mensucat A.Ş.'nin özelleştirilmesiyle ilgili davada bilirkişilik yapan Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr Ümit Gökkuş'un, 7 Kasım günü iki işadamı tarafından tehdit edildiği iddiası mahkemelik oluyor.

Manisa 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam eden Sümerbank Pamuklu Mensucat A.Ş.'nin özelleştirmesine ilişkin tapu iptali davasında, müdahil avukat Halim İnç, bilirkişi heyeti başkanı Prof. Dr. Ümit Gökkuş ve nezdinde bilirkişi heyetinin, işadamları Erdinç Yumrukaya ve Arif Koşar tarafından tehdit edilmesi iddiası nedeniyle mahkemenin suç duyurusunda bulunmasını talep etti.

Manisa 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüşülen Sümerbank Pamuklu Mensucat A.Ş.'nin özelleştirmesine ilişkin Özelleştirme İdaresi tarafından araziyi satın alan Redevco firması ve satışı gerçekleştiren Ortak Girişim Grubu hakkında bir yıl öne açılan tapu iptali ve tescil davasının 8'inci duruşmasına, önceki hafta yaşanan tehdit iddiası damgasını vurdu. Mahkemenin önceki duruşmalarda söz konusu özelleştirilen arazinin gerçek değerinin tespiti istemiyle yetkili kıldığı bilirkişi heyetinin raporunun mahkemeye ulaşmadığı belirtildi.

Müdahil avukatlardan Halim İnç, bilirkişi heyet başkanı Gökkuş ve nezninde bilirkişi heyetinin önceki hafta saldırıya uğradığını iddia ederek, mahkeme heyetinden saldırıya karışanlar hakkında suç duyurusunda bulunmasını istedi. Avukat İnç, “Manisa kamuoyunu ve adli makamları meşgul eden mahkemenin bilirkişi heyetine yapılan saldırıdan dolayı dilekçe ibraz ediyorum, mahkemece suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyorum” dedi. Hakim Halil İbrahim Limoncuoğlu, suç duyurusu talebinin verilen evrağın incelenmesinden sonra değerlendirileceğini bildirdi. Mahkeme heyeti, ayrıca bilirkişi heyetine raporun hazırlanması için 20 gün ek süre verdi.

SÜMER HOLDİNG ARAZİSİNİ GERİ İSTİYOR

Mahkemede sürpriz bir gelişme de yaşandı, önceki duruşmalara katılmayan Sümer Holding avukatı, davacı müdahil olarak duruşmaya katıldı. Holding, avukat aracılığıyla verdiği dilekçede özelleştirmenin iptalini isteyerek özelleştirme kapsamında arazi ve taşınmazlarla birlikte Manisalı 47 işadamının kurduğu Manisa Ortak Girişim A.Ş.'ye satılan arazinin geri verilmesini istedi. Mahkeme heyeti müdahil davacı olarak davaya dahil olan Sümer Holding’in dilekçesini dosyaya ekledi. Duruşma 31 Aralık'a ertelendi.

TEHDİT OLAYI

ÖZELLİŞTİRME İdaresi Başkanlığı, özelleştirme kapsamındaki Manisa Pamuklu Mensucat A.Ş.'nin yüzde 99 hissesini arazileri, borçları ve taşınmazları ile 2005 yılında aralarında 6 resmi kurum ve 47 Manisalı iş adamının bulunduğu Manisa Ortak Girişim Grubu'na 3 milyon 571 dolara sattı. Satışın üzerinden bir yıl geçmeden fabrika arazisinin bir kısmı 13 milyon 750 bin dolar satış bedeli ile TESCO Kipa A.Ş.'ye satıldı. Manisa Pamuklu Mensucat A.Ş.'nin yüzde 1'lik hissesini oluşturan küçük hissedarların itirazı üzerine satış iptal edildi, özelleştirmenin iptali istemiyle hissedarlar ve daha sonra Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun uyarısıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı dava açtı.

Davalar devam ederken Manisa Ortak Girişim Grubu A.Ş., imar değişikliği yapılan fabrika arazisinin bir kısmını 25 milyon Euro'ya Hollanda asıllı Redevco firmasına sattı. Mahkeme satıştan elde edilen paraya tedbir koydurarak, arazide yeniden bilirkişi değerlendirilmesiyle değer tespiti yapılmasını istedi. Heyet raporu beklenirken, bilirkişi heyetinin başkanı Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Gökkuş, makamında OGG A.Ş. ortağı iş adamları Erdinç Yumrukaya ve Arif Koşar tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. İşadamaları Yumrukaya ve Koşar ise “Biz hocamıza nezaket ziyareti için gittik. O sırada bilirkişilik yaptığı davayı konuştuk. Tehdit iddialarını kabul etmiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!