Bilimkurgu’yu seks besliyor

Güncelleme Tarihi:

Bilimkurgu’yu seks besliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sİnema dünyasının yaratıcılığını başarıyla sergileyebildiği alanlardan biri bilimkurgu... Film yapımcıları, geleceğin dünyasına ışık tutan, insanoğlunun hayal gücünü ileriye taşıyan bu filmleri daha da renklendirmek için yıllardır güzel kadınlardan faydalanıyor. Sinemanın ünlü ve güzel kadınlarından pek çoğu, bilimkurgu filmlerindeki rolleriyle akıllarda kaldılar. Seksi kadınlar, bilimkurguların hep önemli bir parçası oldu. Tempo'nun son sayısında, bilimkurgu filmlerinde rol almış ünlü ve güzel kadınlar tanıtılıyor. Jane Fonda'nın 1967'de çekilen ve bugün bir kült film klasiği olarak kabul edilen Barbarella'yla başlayan ‘‘Bilimkurgu ve güzel kadın’’ formülü de hâlâ başarıyla uygulanıyor...

BARBARELLA

Jane Fonda'nın en unutulmaz rollerinden biriydi. 1967 yılında çekilen film, zaman içinde bir kült film klasiğine dönüştü. Fonda'nın fotoğrafı akıllardan hiç mi hiç silinmedi...

FLASH GORDON

1981 yılında çekilen Flash Gordon filminin seksi yıldızı Ornella Muti'ydi. Max Von Sydow gibi deneyimli bir oyuncuyla kamera karşısına geçen Ornella, Flash Gordon sayesinde adını geniş kitlelere duyurmayı başardı.

YARATIK

Bizde ‘‘Yaratık’’ adıyla gösterilen ‘‘Alien’’ filmlerinin yıldızı Sigourney Weaver'ın fotoğrafı da sinemanın unutulmayacak karelerinden biri... 1979'da ilk Alien filmini çeken Sigourney Weaver, 1997'de dördüncü Alien için kamera karşısına geçti.

JEDI'NİN DÖNÜŞÜ

Prenses Leia Organa'yla 1977'de ilk Star Wars filminde tanışmıştık. Leia rolündeki Carrie Fisher, 1983'te çekilen ‘‘Jedi'nin Dönüşü’’nde tüm güzelliğini sergilemişti.

BEŞİNCİ GÜÇ

Milla Jovovich, Luc Besson'un ‘‘Beşinci Güç’’ filmine güzelliğiyle renk kattı. Filmin tanıtımı için geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen Milla, güzelliği kadar sempatik hareketleriyle de adından söz ettirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!