Bilgisayarın becerisi

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayarın becerisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

İsveç'li araştırmacılar, bilgisayarla yapılan kalp incelemelerinin, kardiyologların koyduğu tanılara göre çok daha başarılı olduğunu belirlediler. Doktorlar elektrokardiyografi çekimlerindeki kalp krizi belirtilerini dörtte bir oranında kaçırıyorlar. Kompüterler, tecrübeli bir kardiyoloğa göre yüzde on oranında daha başarılı. İnsanların gözlerinden kaçabilecek ayrıntıları yakalıyorlar. Özellikle fazla tecrübeli olmayan doktorlar için kompüterlerin raporları çok gerekli.

Sigarayı bırakırken...

Yeni yöntemlerle sigaradan vazgeçenlerin sayısı artıyor. Özellikle burun spreyi, nikotin bantları ve sakızların yardımıyla sigarayı bırakmayı deneyenler, bu malzemelerin zararı olup, olmadığını merak ediyor. İsveç'te yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, sigarayı terketmek için kullanılan bant, sakız ve diğerlerinin yan etkileri yok denecek kadar az ve işe yarıyorlar. Doktorun önerdiği şekilde kullanılması gerekiyor.

Prostat kanseri

50'li yaşlardan itibaren erkekler prostat kanseri riskiyle karşı karşıya. New York'lu doktor John Pinto'nun verdiği bilgiye göre, sarmısak yemek, prostat kanseriyle savaşırken çok yararlı. Dr. Pinto'nun yaptığı çalışmaya göre, sarmısak, kanser hücrelerinin büyümesini yüzde 70 oranında yavaşlatıyor. Sarmısağı taze olarak da yiyebilirsiniz, tabletler halinde de tüketebilirsiniz.

Yeşil çay

En sağlıklı içeceklerden biri, yeşil çay. Uzakdoğulu insanların geleneksel içeceklerinden yeşil çayın, C vitamininden 100 kat, E vitamininden 25 kat daha kuvvetli olduğu ve hasar gören hücreleri onardığı belirlenmiş. Kansas Üniversitesi'nden Dr. Lester Mitscher, yeşil çayın antioksidan içerdiğini ve kansere karşı kullanılabileceğini söylüyor.

Sırt ağrıları

Sırt ağrıları yaygın inanışın aksine yaşla ilgili değil, çoğunlukla kaslardan kaynaklanan bir hastalık. Sırt ağrılarınızın sebebi, kasların yetersiz çalıştığının işareti olabilir. Bel kemiğinizin düz durması sorununuzu giderebilir. Sırt kaslarınıza daha fazla hareketlilik, esneklik ve yumuşaklık sağlamak için her türlü fiziksel egzersiz tavsiye ediliyor. Tenis oynamak ya da yüzmek sırt kaslarınız için ideal sporlardan. Yatağınızın sert ve vücudunuzun şeklini alabilecek şekilde olmasına dikkat etmelisiniz.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!