Bilgisayar oyun sektöründe dev birleÅŸme

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayar oyun sektöründe dev birleşme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2007 10:49

Bilgisayar oyun sektörünün iki devi güçlerini birleşmeye hazırlanıyor. World of Warcraft'ın üreticisi Blizzard ile Call of Duty'nin yapımcısı Activision, tam 18 milyar dolarlık bir birleşmeye imza atmak üzere...

Haberin Devamı

Bilgisayar oyun sektörünün iki devi güçlerini birleşmeye hazırlanıyor. Oyun sektöründe hareketli günler yaşanıyor. Pazarda büyük ağırlığı olan Activision ve Fransız medya devi Vivendi'nin sahibi olduğu Blizzard, sektördeki paylarını artırmak için birleşme kararı aldı. İki şirketten ortak yapılan açıklamada, anlaşma ile 18.8 milyar dolarlık bir büyüklüğün ortaya çıkacağı belirtildi.

World of Warcraft, dünya genelinde internet üzerinden 9 milyon kişiden fazla insan tarafından oynanıyor. Bu yönüyle internet üzerinden en fazla oynanan oyun ünvanını açık ara elinde bulunduruyor. Oyunun üreticisi Blizzard da online oyunlar pazarının lideri konumunda bulunuyor.

İki şirket arasındaki birleşme planına göre, Blizzard yeni şirkete 2 milyar dolar, Activision ise 1 milyar dolar yatıracak. Yeni şirketin adı Activision Blizzard olacak. Şirketin CEO'su ise Activision'un şimdiki CEO'su Bobby Kotick olacak. Blizzard'ın sahibi olan Fransız medya devi Vivendi, yeni şirketin en büyük ortağı konumuna gelecek.

Haberin Devamı

Vivendi CEO'su Jean-Bernard Levy, yeni organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu birleÅŸme Vivendi için çok önemli ve stratejik bir adım" ifadesini kullandı. Levy, Vivendi'nin oyun iÅŸinin Activision ile birleÅŸmesi ile bu büyüyen sektörde yeni bir dünya lideri yarattıklarını belirtti.  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!