Bilgi'de Dans Filmleri Haftası

Güncelleme Tarihi:

Bilgide Dans Filmleri Haftası
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Kuştepe Kampüsü'nde bugün ‘‘İstanbul Uluslararası Dans-Performans Filmleri'' haftası başlıyor. 8 Mart'a kadar sürecek hafta, Bilgi Üniversitesi'nin Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi lisans programı tarafından Dr. John J. Cook'un küratörlüğünde düzenleniyor.

İstanbullular ‘‘Dans ve Performans Filmleri Haftası'' boyunca dünyanın dört bir yanından dans ve performans topluluklarının filme alınmış çalışmalarını izleyebilecek. Haftada Avusturya, Belçika, Kanada, Finlandiya, Fransa, Almanya, İsrail, İsveç, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda ve Türkiye'den dans topluluklarının performansları gösterilecek.

Haftanın ilk etkinliği olarak, Ankara'da bulunan Modern Dans Topluluğu'nun (MDT) Sanat Yönetmeni Beyhan Murphy bugün saat 20.30'da ‘‘Dansta Çağdaş Trendler'' konulu kısa bir konuşma yapacak. Beyhan Murphy'nin bu konuşmasını koreograf, dans sanatçısı ve Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuarı öğretim üyesi Tuğçe Ulugün'ün Duygu Güngör ile birlikte gerçekleştireceği en son koregrafilerinden biri olan 10 dakikalık kısa bir dans gösterisi izleyecek.

Bu gösterinin ardından saat 21.00'de Türkiye'den Ethem Özgüven'in filme aldığı ‘‘İvme''yi ve MDT'nin ‘‘Post'' adlı performansının videosu ile Fransa'dan L'Esquisse adlı topluluğun ‘‘The Bedroom, The Wedding, Lamp & Embrace'' (Yatak Odası, Evlilik, Lamba ve Kucaklama) adlı performansının filmi izlenebilir.

Tüm hafta boyunca filme çekilmiş performanslarını izleyebileceğimiz diğer dans toplulukları arasında 2nd Nature Dance, Rosas, Ultima Vez, Carbone 14, Marie Chouinard Company, L'Esquisse, Lyon Opera ve Balesi, dünyaca ünlü Pina Bausch'un topluluğu Wuppertal Dans Tiyatrosu, Kibbutz Çağdaş Dans Topluluğu, Cullberg Balesi, DV8 Fiziksel Tiyatrosu, V-TOL Dans Topluluğu, Mark Morris Dans Grubu, Merce Cunningham Dans Topluluğu ve New York'tan La Mama Tiyatrosu bulunuyor. Türkiye'den ise Mustafa Kaplan ve Aydın Teker gibi başarılı koreografların filme alınmış çalışmaları izlenebilir.

Tüm etkinliklere katılım ücretsiz.

Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü, İnönü Cad. 28, Kuştepe-Şişli. Tel: (0212) 216 23 00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!