Bilge Köyü katliamında ilk duruşma 2 Eylülde

Güncelleme Tarihi:

Bilge Köyü katliamında ilk duruşma 2 Eylülde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2009 17:32

MARDİN Bilge Köyü’nde 44 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı katliamla ilgili davanın görülmesine, Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 Eylül 2009 günü başlanacağı açıklandı. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Hüseyin Turgut Bayraktar, dosyayı incelediklerini ve adli tatilden sonra ilk duruşmanın yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi’nin, Mardin’in Bilge Köyünde 7’si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıyı gerçekleştirdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan sanıkların ‘güvenlik gerekçesiyle’ Çorum’da yargılanmalarına karar vermesinin ardından, duruşma tarihi de belli oldu. Davanın görüleceği Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı Hakim Hüseyin Turgut Bayraktar, dosyanın geldiğini ve heyet olarak incelediklerini belirterek, “10’u tutuklu toplam 11 sanığın yargılanmasına adli tatil sonrasında yani 2 Eylül 2009 tarihinde saat 09.30’da başlayacağız. Sanıklar şu an Çorum Cezaevi'ne nakledilmedi” dedi.

44'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mardin’de cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan ve Mardin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, tutuklu 9 sanık hakkında, TCK’nın ‘Tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürme’ suçundan 36’şar kez, 7 çocuğun öldürülmesi suçundan 7’şer kez ve gebe olduğu bilinen kadını öldürmek suçundan da birer kez olmak üzere 44’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede ayrıca, tutuklu 9 sanığın 4’ü çocuk 10 kişiyi de ‘kasten öldürmeye kalkışma’ suçundan 200’er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları, evinde 6 el bombası bulunan Ahmet Çelebi hakkında da ise 17 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Haberin Devamı

Sanıklardan 18 yaşından küçük olan M.S.Ç. ile ilgili soruşturma ise ayrı yürütülüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!