Bilge Adam ‘bilgi insanları’ yetiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Bilge Adam ‘bilgi insanları’ yetiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2003 19:52

Bilgi teknolojileri eğitimi alanında hizmet veren Bilge Adam, bilgi teknolojileri sektörüne eleman yetiştiriyor. Geleceğin meslekleri olarak isimlendirilen, sistem ve yazılım mühendisliği, web ve grafik tasarımı eğitimleri veriyor. Çok hızlı değişen bilgi teknolojileri karşısında eğitimlerini sürekli yenileyen eğitim şirketinin bundan sonraki hedefi Anadolu'ya açılmak.

Bilge Adam, bilgi teknolojileri sektörüne ara eleman yetiştiriyor. Bilgi teknolojileri eğitimi üzerinde uzmanlaşan kurum, kısa sürede bu alanda Türkiye'de ilk sıralara yükseldi.

Şirketi, son yılların gözde meslekleri olan yazılım ve sistem mühendisliği, web ve grafik tasarımcılığı alanında ara elemanlar yetiştiriyor. 1997'de kurulan Bilge Adam, yılda beş bine yakın mezun veriyor. Dört şubesi ve 100 eğitmeni var. Microsoft'un yetkili teknik eğitim merkezi olan eğitim kurumu, geçen yıl ve bu yıl Microsoft'un verdiği en iyi teknik yetkili eğitim merkezi ödülünü almış.

Bilge Adam, ortaokuldan arkadaş olan Furkan Fırat, Haldun Pak, Hakan Çevik ve Behiç Tanağardı tarafından kuruldu. Bilgi teknolojileri eğitimi alanındak açığı görerek böyle bir girişimi gerçekleştirmişler. Daha önce danışmanlık yapmakla beraber Çevik şirkete, 2003 yılında katılmış.

Bilge Adam Bilgisayar Eğitim Merkezi Genel Müdürü Hakan Çevik, bilgi teknolojieri alanında halen ciddi eleman açığı bulunduğunu söylüyor. Türkiye Bilişim Derneği raporlarına göre Türkiye'de 32 bin bilişimci ihtiyaç var.

Çevik, eğitimin ciddi bir iş olduğunu ve bu alanda merdivenaltı eğitim veren kuruluşların bulunduğunu dile getiriyor. Bilge Adam olarak şirketlerin neler yaptıklarını ve hangi teknolojilere ihtiyaç duyduklarını araştırarak ona göre eğitimler verdiklerini anlatıyor:

‘‘Bir taraftan batıda gelişen teknolojiyle Türkiye'de iş hayatının gerçeklerini sentezleyip ona göre bir eğitim programı uyguluyoruz. Eğitmenlerimize çok önem veriyoruz. Bu konuda üniversitelerdeki öğretim üyelerinden faydalanıyoruz.‘‘

Bilgi teknolojileri eğitimine odaklandıklarını, içinde bilgi ve teknoloji olan her türlü mesleğin eğitimini vermek istediklerinden söz ediyor. Bilge Adam'da eğitimler altı ana kategori altında toplanıyor. Sistem mühendisliğinde Microsoft ve Cisco'nun sertifikalı eğitimlerini veriyorlar. Teknik İngilizce eğitimleri vermeye de başlamışlar. Bu konuda Tell Me More İngilizce eğitim şirketi ile işbirliğine gidilmiş.

KARİYER DESTEĞİ

Çevik, alışılagelmiş klasik sistem dışında teknik İngilizce eğitimleri verdiklerini söylüyor. Teknoloji ve multimedianın kullanımıyla İngilizce eğitimi veriyorlar.

Çevik, kariyer planlama merkezleriyle kursiyerlerine iş arama konusunda yardımcı olduklarını belirtiyor. Katılımcılara özgeçmiş hazırlama seminerleri veriliyor. Ayrıca kendilerine gelen eleman ihtiyacı talepleriyle kursiyerlerinin özelliklerine göre şirket ve pozisyonu bulmaları için çalışıyorlar. Çevik, şu anda piyasada BT müdürü olan, çeşitli pozisyonlarda çalışan mezunlarının olduğundan bahsediyor.

BT eğitim sektörünün yeni olduğunu ve mezunların yurtdışında dahi iş olanakları bulabileceğini belirtiyor. Krize giren firmaların ilk olarak BT ve eğitimden kestiğini söylüyor. Ancak krizin etkisinin azalmasıyla bu kesintiler yavaş yavaş ortadan kalkmış.

Bilgi teknolojilerinin çok hızlı değiştiğini ifade eden Çevik, gelişmelere göre sürekli olarak eğitim programlarını güncellediklerini kaydediyor.

Bilge Adam'da eğitim görmek için Anadolu'dan da talep geliyormuş. Çevik, zaman içinde Anadolu'ya açılma planlarının olduğunu açıklıyor. Verdikleri eğitimlerle Türkiye'nin kaçırmakta olduğu BT trenine yetişmesine yardımcı olmaya çalışacaklarını dile getiriyor.

En kapsamlı web ve grafik tasarımcısı eğitimi

Bilge Adam Bilgisayar Eğitim Merkezi, web ve grafik tasarımı konusunda diğer eğitim kurumlarına göre farklı bir eğitim programına sahip. Macromedia alanında dünya lideri olan Mediasoft'un İstanbul'daki tek yektili bayisi durumundalar. Şirketin genel müdürü Hakan Çevik, web ve grafik tasarımında hem masaüstü hem de web tarafını birleştiren eğitimler verdiklerini söylüyor. Web ve masaüstü iki ayrı konu olarak ele alan geniş bir eğitim programına sahipler. Çevik, bu eğitimin Türkiye'de bu alanda verilen en kapsamlı eğitim programı olduğunu iddia ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!