Biletler elde kaldı

Güncelleme Tarihi:

Biletler elde kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sayısal Loto, her yılbaşı öncesi ‘‘yok satan’’ Milli Piyango'ya büyük darbe vurdu. Bilet fiyatlarındaki artışlarla tam bilet 2 milyon, yarım bilet 1 milyon, çeyrek bilet ise 500 bin lira olunca, şans peşinde koşanlar Sayısal Loto'ya yöneldi. Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürü İlham Küsmenoğlu, Yılbaşı Özel Çekilişi için bastırılan 26 milyon adet biletin yaklaşık yüzde 60'ının satıldığını bildirdi.

Özellikle Eminönü'ndeki Nimet Abla gişesi önünde yine kuyruklar oluşmasına rağmen, geçmiş yıllara oranla azalma dikkat çekti. Ancak bayiler, bütün biletlerin son günde tükeneceğinden emin olduklarını söylediler. Bu yılbaşı öncesinde yeterince satış yapamayan seyyar bayiler ise ‘‘Yılbaşı gecesi 300 milyarlık büyük ikramiye heyecanını yaşamak isteyen binlerce insan, son günlerde ne yapıp edecek, mutlaka bilet alacak’’ diyerek umutlarını koruyorlar.

NAKLEN YAYIN

Bilet satış oranlarında İstanbul, her yıl olduğu gibi yüzde 33'le liderliği sürdürüyor. İstanbul'u yüzde 13'le İzmir, yüzde 7'yle Ankara, yüzde 3.5'la Bursa izliyor. Yılbaşı büyük ikramiyesinin son 10 yıldır İstanbul'a çıkmadığını belirten yetkililer ‘‘Yine de şans hangi ile ve o ilin talihlisine vurur bilinmez’’ diyorlar.

Milli Piyango İdaresi, satışlardan elde edilen kârı çeşitli kuruluşlara dağıtıyor. MPİ, Çankaya, Çanakkale, Erzincan, Afyon ve Isparta'da okullar da yaptırdı.

Yılbaşı Özel Çekilişi için bilet sahiplerine bol şans dileyen MPİ Genel Müdürü İlham Küsmenoğlu, çekilişin TRT'den naklen yayınlanacağını ifade etti. Çekilişin TRT'nin Arı Stüdyosu'nda yapılacağını belirten Küsmenoğlu, ‘‘TRT, kendi programına zaman zaman ara vererek saat 22.00, 23.00 ve 24.00'te çekilişi duyuracak’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!