Bilal İnci toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Bilal İnci toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2005 18:09

İstanbul'da dün vefat eden ünlü karakter oyuncusu Bilal İnci'nin cenazesi, Şişli Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yeşilçam'ın emektar karakter oyuncularından İnci için ilk tören, Beyoğlu'ndaki Ayhan Işık Sokak'ta bulunan Yeşilçam Sinemaevi'nin önünde düzenlendi. Burada, Bilal İnci için saygı duruşunda bulunuldu. İnci'nin ailesi, arkadaşları ve sinema sektörünün çalışanları daha sonra İnci'nin naaşını alkış ve karanfillerle buradan Şişli Camii'ne uğurladılar.

Törene katılanlar, Bilal İnci'yi taşıyan cenaze aracının ardından Atatürk Kültür Merkezi'ne kadar alkışlarla yürüdüler.
Bilal İnci için daha sonra Şişli Camii'nde cenaze namazı kılındı. Buradaki törende, eşi Fatma İnci, kardeşleri Celal ve Kemal İnci ile çocukları ve torunları taziyeleri kabul etti.

Törene, İzzet Günay, Nuri Alço, Mine Soley, Nur Sürer, Ferdi Tayfur, Yavuz Bingöl, Yılmaz Erdoğan, Osman Yağmurdereli, Dündar Aydınlı, Yavuz Karakaş, Tahsin Koray, Ramiz Yalçın, Yusuf Sezer, Teoman Ayık, Aytekin Akkaya, Sönmez Yıkılmaz, Çetin İzzet Özkaya ve Levent İnanır'ın da aralarında bulunduğu sinema dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Bilal İnci'nin cenazesi, kılınan namazın ardından ailesi, arkadaşları ve sinemaseverler tarafından bir süre eller üzerinde taşınarak cenaze arabasına konuldu. Araba giderken sinemaseverler Bilal İnci'yi cami dışında alkışlarla uğurladılar.
İnci'nin cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖRÜŞLER

Sinema oyuncusu İzzet Günay, Bilal İnci'nin sinemaya çok emek vermiş, sinemanın emektarlarından biri olduğunu belirtti. Günay, ”Bilal İnci, kötü adamı sevdiren iyi bir oyuncuydu. Çok üzgünüm. Güzel adamlar bir bir bizi bırakıp gidiyor. Çok güçlü bir karakter oyuncusuydu. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.
Nuri Alço da çok sevdiği bir arkadaşını kaybettiğini belirterek, Bilal İnci'nin Türk sinemasının çok kahrını çekmiş bir sanatçı olduğunu söyledi.

Yılmaz Erdoğan ise Bilal İnci'nin filmlerini izleyerek büyüdüğünü ifade ederek, İnci'nin oynadığı her oyunun hakkını verdiğini, zor rolleri büyük bir başarıyla oynayan önemli bir karakter oyuncusu olduğunu kaydetti.
Erdoğan, “Çok sevilen bir kötü adam olmayı başaran bir oyuncuydu” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!