Bilal Erdoğan ve Nihat Kahveci yemin etti

Güncelleme Tarihi:

Bilal Erdoğan ve Nihat Kahveci yemin etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2009 11:24

Burdur 58’inci Piyade Eğitim Alayı’nda döviz bedelli olarak vatani görevini yapan ve aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile futbolcu Nihat Kahveci'nin de bulunduğu 5 bin 500 bedelli asker, bugün törenle yemin etti.

Haberin Devamı

YEMİN TÖRENİNDEN KARELER

Burdur 58´ci Piyade Eğitim Alayı´nda, 115. dönem döviz bedelli askerlik yapan 5 bin 500 asker, Binbaşı Maruf Kışlası´da bir haftalık eğitimin ardından yemin etti. Sabah 10.00´daki tören için yüzlerce asker yakını kışlaya geldi. Asker yakınlarına kışlaya girişte Burdur´un yöresel tatlısı olarak bilinen ´ceviz ezmesi´ ikram edildi. Törene Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Burdur Belediye Başkanı AKP´li Sebahattin Akkaya, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Ahmet Ertürk, AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, oğlu bedelli askerlik yapan AKP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Burdur Emniyet Müdürü Celalettin Aydoğan ile birlikte yaklaşık 3 bine yakın asker yakını katıldı.

Haberin Devamı

Alayın bağlı olduğu Antalya 3. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, törene gelen asker yakınlarının bulunduğu tribünleri yürüyerek dolaşıp asker selamı vererek, "Hoşgeldiniz" dedi. Kışlaya ilk katılan Yusuf Özkül´e katılım belgesi ve hediye verilip, er Aytaç Azgın´ın yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından yemin törenine geçildi ve askerler yemin etti.

 

KOMUTANIN KONUŞMASI

 

Yemin töreni sonrası konuşan Tuğgeneral Zafer Çelikin, dünyanın dört bir yanından gelen askerlerin yemin törenini gururla izlediklerini belirtip, asker yakınlarına, "Bugüne kadar büyük emeklerle yetiştirdiğiniz evlatlarınız bizim en değerli varlıklarımızdır" dedi. Tuğgeneral Çelikin, mehmetçiğin vatanı için canını seve seve vereceğini söyledi.

 

KONUKLARI SELAMLADILAR

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın küçük oğlu Bilal Erdoğan, 3´üncü Tabur 1´nci Bölük´te, milli futbolcu Nihat Kahveci aynı tabur 3´üncü Bölük´te, Mesut Ertürk de 2´nci Tabur 2´nci Bölük´te yemin ettikten sonra tören geçişi ile konukları selamladı. Tören geçişi sırasında haberciler, Bilal Erdoğan´ı görüntülemek için yoğun çaba sarfetti.

 

Haberin Devamı

3 Temmuz´da birliğine teslim olan Bilal Erdoğan´ın 14 kişilik koğuşta kaldığı öğrenildi.

 

Bedelli askerler yemin töreni sonrası Burdur dışına çıkmamak kaydıyla hafta sonunu dışarıda geçirmelerine izinli olarak çıkartıldı. Askerler, pazar akşamı tekrar birliklerine dönecek. Bedelliler, 22 Temmuz´dan itibaren terhis olmaya başlayacak.

 

EŞİYLE OTELDE BULUŞTU

 

Tören sonunda izinli olarak çarşıya çıkan 29 yaşındaki Bilal Erdoğan, nizamiye önüne gelen sivil plakalı özel otomobille 4 yıldızlı bir otele geçti. Bilal Erdoğan, kendisini burada bekleyen eşi Reyyan Erdoğan ve 2 yaşındaki oğlu Ömer Tayyip ile buluştu.

 

Oğlunun yemin töreni için Burdur´a gelmesi beklenen anne Emine Erdoğan´ın ise son anda bu programdan vazgeçtiği öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!