Bikini isyanı

Güncelleme Tarihi:

Bikini isyanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Adana'da yaklaşık 350 hayat kadını, genelevde bikini ve şortla dolaşmalarının yasaklanması üzerine eylem yapıp iş bıraktı.

Adana'da, ‘Sosyal Evler’ olarak bilinen genelevde çalışan hayat kadınları, ahlâk polisinin kendilerine baskı yaptığı gerekçesiyle dün saat 10.00'dan itibaren çalışmama eylemi başlattı. Eyleme, genelev patronları da destek verdi. Genelev kapısını kapatarak içeriye müşteri almayan kadınlar, emniyet müdürü ve valinin sorunlarına çözüm bulmasını istedi.

Keyfi uygulamaya tepki

Fotoğraflarının çekilmemesi için gazetecilerle kapı aralığından konuşan kadınlar, görüntü almak isteyen bazı basın mensuplarını çıktıkları genelev duvarı yanındaki otopark binası üzerin-de taşladı. Kadınlar, Ahlak Polisi'nin keyfi uygulamayla kendilerine rahibe hayatı yaşatmaya çalıştığını söyleyerek, uygulamaya tepki gösterdiler.

Bir hafta sürecek

İsminin yazılmasını istemeyen bir genelev patronu ise şöyle konuştu: ‘‘Polis, kızlarımızın evlerde mayo ve bikinilerle dolaşmasını, kapı ve pence-relerde müşterilerle konuşmalarını yasakladı. İki ayda yaklaşık 20 ev, 10-15 gün sürelerle kapatıldı. Evlerde radyo ve teyp çalınması da yasaklandı. Eylemimiz bir hafta sürecek.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!