Bıçakladım ve arabada tecavüz ettim

Güncelleme Tarihi:

Bıçakladım ve arabada tecavüz ettim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2013 01:31

Turizm merkezi Kapadokya’da bir turistin öldüğü saldırının asıl faili yakalandı. Japon turistlere cinsel saldırıda bulunup, bıçakladığını itiraf eden Fatih Uyar tutuklandı. “Masumum” diyen ilk şüpheli ise tahliye edildi.

Haberin Devamı

NEVŞEHİR’in Göreme beldesinde Japon turist Mai Kuriharac’ın (22) bıçaklanarak öldürülmesi, arkadaşı Hoshie Teramatsu’nun (22) yaralanması üzerine polis ilk gün, yani 9 Eylül’de MOBESE kayıtlarında kırmızı renkli bir otomobil tespit etti. Polis bu otomobili ararken, yaralı Hoshie Terematsu’ya da şüphelilerin fotoğrafları gösterildi. Terematsu, iddiaya göre poliste suç kaydı olan şüpheli fotoğraflarından Mustafa Volkan Dilaver’i teşhis etti. Bunun üzerine gözaltına alınan Dilaver, sorgusundan sonra tutuklandı. Aranan MOBESE kaydındaki otomobil de önceki gece 23.00’te çarşıda görüntülendi.

EŞYALAR EVİNDE ÇIKTI

Polis, kırmızı otomobili takibe aldı. Otomobili kullanan 24 yaşındaki Fatih Uyar evine girdiğinde, polis harekete geçti. Uyar, düzenlenen baskınla evinde yakalandı. Evdeki aramada, Japon turistlerin fotoğraf makineleri ve çantaları bulundu.

Haberin Devamı

‘KENDİMDEN GEÇTİM’

Fatih Uyar iddiaya göre, turistlere saldırı ve tecavüzü soğukkanlılıkla anlattı. Baraj şantiyesinde teknik eleman olan Uyar şunları söyledi: “Otomobille orada geziyordum. Bisikletle arabama çarptılar. Tartıştık. O sırada bıçak çektim ve rasgele salladım. Biri yere düştü, öldüğünü anlamadım. Kanı görünce kendimden geçtim. Birine otomobilde tecavüz ettim. Para ve değerli eşyalarını aldım. Bıçağı nehre attım.”

BIÇAK NEHİRDE BULUNDU

Avanos yakınlarında arama dalgıçlar arama yaptı. Dalgıçlar, saatler sonra ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Kotaran Mevkisinde bıçağı bulup nehirden çıkardı.

Ailesi morgda

Öldürülen Mai Kuriharac’ın Ankara Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsisi tamamlandı. Kuriharac’ın cenazesi gece ailesi tarafından alınarak Onkoloji Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenaze, Japonya’ya götürülecek.

Tecavüz, cinayet yaralama

NEVŞEHİR Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaparak Japonya vatandaşlarından Mai Kurihara’nın cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ve kesici alet kullanılmak suretiyle öldürüldüğü, Hoshie Teramatsu’ya ise cinsel saldırıda bulunularak öldürmeye teşebbüs edildiğini bildirmişti.

BAKANLIK DA MÜDAHİL OLACAK

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Göreme’deki Japon turistler Mai Kurkiharac’ın ölümü, Hoshie Teramatsu’nun yaralanması davasına müdahil olmak için talepte bulundu. Bakanlığın müdahillik talebi ilk duruşmada, davayı gören hâkim tarafından karara bağlanacak.

‘Yok’ dedi ama aldılar

İLK şüpheli olarakgözaltına alınıp tutuklanan Mustafa Volkan Dilaver (26) olayın faili yakalanınca dün akşam Nevşehir E Tipi Cezaevi’nden tahliye oldu. Dilaver’i cezaevi önünde avukatı Nazmiye Erdoğan ile yakınları karşıladı. Dilaver de, “Suçsuz olduğumu söyledim, inanmadılar. Teşhiste de hanımefendi zaten ‘Yok’ dedi ama yine de beni aldılar, zoruma giden o. Teşhiste zaten konuşmadı, ‘yok, değil’ anlamına gelen işaret yaptı. Ona rağmen suçlu diye cezaevine gönderdiler” diye konuştu. Avukat Erdoğan, “Asla pardon denmeyecek. Tecavüz ve cinayet zanlısı olarak müvekkilimizin görüntüleri alındı, ismi verildi. Bunlar büyük suçlamadır. Gereken adımlar atılacak” dedi.

Haberin Devamı

Kapadokya’da garip iddialar

Kapadokya Tarih Kültür Araştırma ve Koruma Derneği Başkanı Mükremin Tokmak, yeni saldırıların olduğunu, ancak gizlendiğini ileri sürdü. Tokmak, şunları söyledi: “Japon turistlere sadırının ardından Hintli bir kadına tecavüz edilmek istendiği ve bir genç tarafından kurtarıldığı haberi geldi. Bugün de (dün) bir Türk kadının öldürüldüğü bilgisi ulaştı. Turist gelmez, para kaçar kaygısıyla bu tür olaylar gizleniyor.” Emniyet yetkilileri ise kayıtlarında böyle bir olay olmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!