BeytüÅŸÅŸebap hükümet konağında patlama

Güncelleme Tarihi:

Beytüşşebap hükümet konağında patlama
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 15, 2005 11:31

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde hükümet konağında meydana gelen patlama, büyük hasara neden oldu. Binada kimsenin bulunmaması nedeniyle patlamada can kaybı olmadı.

Haberin Devamı

Beytüşşebap'ta saat 01.00 sularında büyük bir patlama meydana geldi. Hükümet konağında meydana geldiği saptanan patlamada bu bina ile yakınındaki Beytüşşebap Belediyesi ve çevredeki evler de hasar gördü.

 

Polis ilçede geniş güvenlik önlemi alırken, Şırnak’tan gelen bomba uzmanları patlamanın nedenini saptamak için araştırma başlattı.

 

BATMAN'DA PKK MAYINI Ä°MHA EDÄ°LDÄ°
  Â
Batman'da, terör örgütü PKK tarafından köy yoluna döşenen mayın, güvenlik güçlerince fark edilerek imha edildi. Sason İlçesi'ne bağlı Karameşe ile Umurlu köyleri arasında devriye görevini yürüten güvenlik güçleri, yola mayın döşendiğini fark etti. Mayın güvenlik güçleri tarafından imha edildi.
  Â
İmha edilen mayının 5 kiloluk bir teneke içerisine yerleştirildiği belirtildi.
  Â
Karameşe köy yoluna 5 gün önce de mayın döşenmiş, köy minibüsünün mayını 50 metre geçtikten sonra patlaması, olası bir faciayı önlenmişti.  Teröristlerin yakalanması amacıyla bölgede geniş çaplı operasyonlar başlatıldı.

 

BATMAN'DA RESMİ BİNALARIN YAKINIDAKİ ÇÖP KUTULARI KALADIRILDI

 

Bu arada Batman'da bombalama ve şüpheli paket olaylarına karşı, Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve polis merkezlerinin yakınlarındaki çöp kutuları kaldırıldı.

 

Batman Belediyesi'nce üç yıl önce alınan 3500 çöp kutusu kentin ana caddelerinde değişik noktalara yerleştirildi. Ancak, son zamanlarda artan bombalama ve şüpheli paket olaylarına karşı önlem alan Batman Valiliği özellikle Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve polis merkezleri yakınında bulunan çöp kutularını kaldırma kararı aldı.

 

Batman Belediyesi'nce yapılan açıklamada, çöp kutularının güvenlik gerekçesiyle kaldırıldığı belirtilerek,ÂvatandaÅŸlardan bu noktalarda çöplerini yere atmamaları istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!