Beyoğlu’nda ikinci çete de çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlu’nda ikinci çete de çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2006 00:00

Beyoğlu’ndaki eğlence mekanlarının sahiplerini ölüm tehditleriyle haraca bağlayan 16 kişilik çete, "Sis" adı verilen operasyonla çökertildi. Çetenin, iki yıl önce yok edilen Kapkaç Baronu Fırat Delibaş ve adamlarından boşalan yeri almaya çalıştığı belirlendi.

GEÇEN yıl bir bar sahibinin darp edilerek ölümle tehdit edilmesinin ardından Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, bir yıl süren bir takip başlattı. Takip sonunda başında çeşitli suçlardan değişik zamanlarda cezaevine girip çıkan Nizamettin Dumantepe’nin bulunduğu çeteye ulaşıldı. Çetenin 2004 yılından bugüne kadar Eylül, Türkü Evi, Sahra, Homebus, Dejavu, Gonca Türkü Evi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda bar sahibi ve eğlence mekanını, darp ve ölümle tehdit ettiği belirlendi. Çete elemanlarının isteklerini yerine getirmeyen barlarda kavga çıkartarak müşterilere rahatsızlık verdikleri, oluşan kargaşa sırasında da müşterilerin cüzdan ve cep telefonlarını çaldıkları saptandı.

Polis, bir yıl süren takibin ardından beş gün önce operasyon başlattı. Çetenin elebaşısı Nizamettin Dumantepe, kardeşi Cüneyt Dumantepe, Selami Önder, Hakan Karasal, Hakan Yavuz, Mahmut Korkmaz, Selçuk Pınar, Yılmaz Önder ve Bayram Özkan’ın aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Tüm çete üyelerinin sabıkalı olduğu belirlendi. Çetenin üyelerine torbacılık yaptırarak uyuşturucu sattığı da anlaşıldı.

HARLEM’E ÇEVİRMİŞTİ

Güneydoğulu çocuklara yankesicilik ve kapkaç yaptırıp haraç toplatan ve Beyoğlu’nu Harlem’e çeviren Fırat Delibaş’ın çetesi, 29 Ekim 2003 günü 500 polisin katıldığı bir oprasyonla çökertilmişti. Fırat Delibaş’ın 110 adamı operasyonla yakalanmıştı. Delibaş ise besteci Cengiz İmren’in Sarıyer’deki evinde İmren’le birlikte gözaltına alınmıştı. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza’da 41 yıldan 89 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Delibaş hakkında tahliye kararı verildi. Ancak başka suçlardan tutuklu bulunan Delibaş, cezaevinden çıkamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!