Beyoğlu Emniyeti’nden reklam

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlu Emniyeti’nden reklam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü polisi halka tanıtan kısa metrajlı bir film hazırladı. Film 15 ayrı sinemada sinema izleyicisine gösteriliyor. Yıl sonuna kadar da gösterilmeye devam edecek.

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, iki dakikalık bir reklam filmi çektirerek ilçedeki 15 sinemada gösterime soktu. Reklam filmini Süreç Film ve Fono Film hazırladı. Bu kampanyanın nedenini ilçe emniyet müdürü Mehmet Artunay şöyle anlatıyor:

‘‘Müdürlüğümüze 48 mahalle muhtarlığı bağlı. Sadece Beyoğlu'na günde 2 milyon insan geliyor. Ve halkın desteğini almaksızın başarılı olamayacağımızın bilincindeyiz. Emniyet Müdürümüz Hasan Özdemir’in göreve geldiğinden bu yana halka ilişkiler konusunda hassasiyeti neticesinde ilçe emniyet müdürlüğümüzce bir dizi halkla ilişkiler projesi hazırladık.’’

Hedef 2 milyon kişi

Filmde yaralanma ve ölüm gibi reality şovlara özgü bildik temalar işlensin istenilmedi. Öyküde insana pozitif duygular yaşatan yeni bir tema sunulmaya çalışıldı. Herkesi ilgilendiren doğum konusu seçildi. Senarist öyküyü yazarken polislerden fikir desteği aldı.

Senaryo bir yıl önce yazıldı. Film 1999'da çekildi, deprem nedeniyle seyirciye yeni sunuldu.

Filmde oynayanların çoğu polis. Ancak Hasan Çetin ve Kardelen de filmde rol alıyor.

Film üç haftadan bu yana 15 ayrı sinema seyircisine sunuluyor. Film yıl sonuna kadar sinemalarda gösterime devam edecek. O güne kadar yaklaşık 2 milyon kişinin izleyeceği tahmin ediliyor.

Gülen de var yuhalayan da

Filme güleni, yuhalayanı var, alkışlayanı da. ‘‘Bu tepkilerden insanları düşündürdüğümüzü ve mesajımızı verdiğimizi anlıyoruz’’ diyor Artunay.

Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü halka 20 bin harita dağıtacak. Haritada Beyoğlu'nun tarihi yerlerinin yanısıra pasaport ve ehliyet nasıl alınır, karakolların telefon numaraları nedir gibi çeşitli bilgiler olacak.

17 lisede konferans

Film polis-halk ilişkilerini geliştirmek düşüncesiyle hazırlanan bir dizi projeden yalnızca biri.

Projelerin ilki geçtiğimiz yıl yapılan Uyuşturucu Konferansı ile başladı. Narkotik Şube, sanatçı ve sporcuların desteğiyle ilçedeki 17 lisede konu ile ilgili konferans verildi. Öğrenciler ve kısmen de olsa öğrenci velileri bilgilendirildi.

Sonra ilköğretim okullarında trafik konulu dersler yapıldı.

Haftada birgün birim amirleri esnafı dolaşarak asayiş ve güvenlikle ilgili sorunları dinlemeye devam ediyor.

Bu çalışmanın sonuncusu da kısa metrajlı propaganda filmi idi. Bütün bu çalışmalarda vatandaşın desteği alındı. Ve suçlarda 1998 yılına göre bu yıl itibarıyla yüzde 50'lere varan bir düşüş kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!