Son dakika: Beykoz’daki tarihi fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2018 15:19

Beykoz Yalıköy'de bulunan eski kundura fabrikasının olduğu bölgede yangın çıktı. Yangın, Diriliş Ertuğrul dizisinin çekildiği yerde, dizi çekimi için kullanılan çadırlarda meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi. Yangına 17 araç ve 52 personel müdahale etti. Yangın nedeniyle çıkan siyah dumanlar bir çok ilçeden görüldü. Yangınla ilgili açıklama yapan İstanbul İtfaiyesi Daire Başkanı Ali Karahan 'Yangın kontrol altında soğutma çalışmaları yapıyor. Beykoz Kundura Fabrikası'nın içine herhangi bir sirayet söz konusu değil.' dedi. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de yangının ahşap malzemeler nedeniyle başladığını, yaralı ve can kaybının olmadığını belirtti. Eski kundura fabrikası son yıllarda film platosu olarak kullanılıyordu.

Haberin Devamı

İstanbul Beykoz'da bulunan kundura fabrikasında öğle saatlerinde yangın çıktı. Yoğun dumanları gören vatandaşlar hemen itfaiye ekiplerini aradı.

Olay yerine Kavacık, Beykoz ve Kavacık'tan ekipler olay yerine intikal etti. Şu an itfaiye ekipleri yangına müdahale ediliyor. Dumanlar bir çok ilçeden görülüyor. 500 metrekarelik bir alanda etkili olan yangında ahşap malzemelerinin yandığı belirtiliyor. 

ŞİRKETTEN İLK AÇIKLAMA GELDİ: DİRİLİŞ DİZİSİNİN ÇEKİLDİĞİ YERDE...

Konu ile ilgili Beykoz Kundura'nın bağlı olduğu Yıldırım Şirketler Grubu'ndan Hürriyet'e yapılan açıklamada "Yangın, Diriliş Ertuğrul Dizisinin çekildiği yerde çıkmış. Dizi çekimi için kullanılan çadırlarda yangın meydana geldi. Yangın kontrol altına alındı. Herhangi bir can kaybı olmaması sevindirici. Beykoz Kundara'da tescilli ağaç ve yapılarımız da bulunuyor. Yangının bu alanda çıkmaması sevindirici. Şimdi soğutma çalışmaları yapılıyor. İtfaiyenin raporu sonrası yangının neden çıktığı daha net anlaşılır" denildi.

Son dakika: Beykoz’daki tarihi fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı


BELEDİYE BAŞKANI ÇELİKBİLEK'TEN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek yangınla ilgili açıklama yaptı. Çelikbilek şunları söyledi:

"Üzüldük ama şükür bizi memnun eden tarafı can ile ilgili bir zayiatın olmaması. Film platosu burası, buradaki ahşap malzemelerden çıkmış. Gerekli müdahaleler yapıldı. Şu anda kontrol altına alındı. Yarım saat içerisinde burası bertaraf edilir, biter burası.

Ancak itfaiyenin yangını söndürdükten sonra yapacağı incelemede yangının nedeni belli olacak. Dizilerin çekimlerinin bitmiş olması bizim için şanstır. Şükür böyle bir şey yaşamadık. Burası eski tarihi bir alan. Tarihi derken yapının geçmişi itibariyle söylüyorum. Burası Sümerbank'ın bir alanı. Burada olabildiği kadar her türlü tedbir alınıyor."





BAKMADAN GEÇME!