Beykoz sağanak yağıştan olumsuz etkilendi

Güncelleme Tarihi:

Beykoz sağanak yağıştan olumsuz etkilendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2006 01:33

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, su baskının yaşandığı Beykoz'da incelemelerde bulunarak, “Tesellimiz can kaybı olmaması. Yaraların sarılması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Topbaş Beykoz'da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle su baskınına uğrayan bölgedeki çalışmaları yerinde görmek üzere saat 00.15 sıralarında geldiği Kavacık Mahmut Şevket Paşa ve Zerzevatçı köylerinde incelemelerde bulundu. Su basan Mahmut Şevket Paşa İlköğretim Okulu, öğretmen lojmanları ve yağış sonucu istinat duvarı yıkılan Zerzevatçı Köyü camisini gören Topbaş, burada evlerini su basması sonucu zarar gören vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, ”Geçmiş olsun, Allah daha beterinden saklasın” dedi.

Topbaş, ani yağışın birçok evin yanı sıra köy okulu ve öğretmen lojmanlarında su baskınına yol açtığını, camide hasar meydana geldiğini, birçok kişinin evlerinde ve bulundukları yerlerde mahsur kaldığını ve bazı hayvanların telef olduğunu belirterek, “Tesellimiz can kaybı olmaması. Yaraları sarma konusunda elimizden geleni yapacağız. Afet fonlarını devreye sokacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) olayın hemen ardından bölgeye araçlarını gönderdiğini anlatan Topbaş, itfaiye ve Sivil Savunma ekiplerinin hızla buraya gelerek müdahalede bulunduğunu ve mahsur kalan vatandaşların kurtarıldığını kaydetti.

Mahmut Şevket Paşa, Zerzevatçı ve Ali Bahadır köylerinin, şebekedeki pompalarda meydana gelen arıza sonucu su alamadığını dile getiren Topbaş, İSKİ ekiplerinin sabah burada çalışma yaparak köylere su verilmesini sağlayacağını, Hamidiye firmasının bölgeye tankerlerle içme suyu sevkiyatı yapacağını, Halk Ekmek'in de ekmek ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Topbaş, yağışlar sonucu gelen toprak ve taşlarla tıkanan ve taşan Dereseki Deresi'nin de iş makineleriyle taranarak açılacağını bildirdi.

Kadir Topbaş, kendisine eşlik eden Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül ve muhtarlarla birlikte hasar ve kayıp tespit çalışmaları yaparak bunların nasıl telafi edileceğini belirleyeceklerini söyledi. Gelişmiş ülkelerde dahi insanın aciz kaldığı doğal afetlerin yaşandığına dikkati çeken Topbaş, “Dileğimiz İstanbul'un bu tür afetlere maruz kalmaması. Tekrar geçmiş olsun” dedi.

Haberin Devamı

Bu arada, sağanak yağışın ardından Zerzevatçı Köyü camiinin istinat duvarının çökmesi sonucu bir kamyon da kısmen hasar gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!