'Beyaz' protesto

Güncelleme Tarihi:

Beyaz protesto
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 23:31

SAHİBİ Burak Akbay, Finans Müdürü Yonca Kaleli, İnternet Sorumlusu Mediha Olgun ve İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı çıkarılan Sözcü gazetesi dün birinci sayfadaki ‘19 Mayıs Basın Özgürlüğü Özel Sayısı’ başlığı dışında sayfaları boş olarak yayınlandı. Sözcü Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz Hürriyet’e özetle şunları anlattı:

Haberin Devamı

KARA BİR GÜNDÜ
“Sesimizi nasıl duyuralım diye düşündük, gazetenin boş çıkmasına karar verdik. Gazete olarak beyaz çıktık ama Türk basını için kara bir gündü. Okuyuculardan büyük destek geldi. Haksız iftiralar, suçlamalar var. Demokratik bir şekilde mücadelemize devam edeceğiz. 500 bin bastık. Akşam saatlerine kadar satılan 400 bini geçmişti.

SUÇLAMALARA YANIT
Mediha Olgun, ‘Sözcü Cumhurbaşkanı’nın yerini buldu’ haberi nedeniyle internet sorumlu müdürü olduğu için suçlanıyor. Mali İşler Müdürümüz Yonca Kaleli’ye suçlama, Zaman kapandıktan sonra, Meydan, Yarına Bakış, Yeni Hayat ve Taraf gibi FETÖ’nün gazetelerini basmış olmamız. Bu gazeteleri para karşılığı 5 - 6 ay bastık. Bu gazetelerin kuruluşuna Valilik imzalayıp onay veriyor. Darbe girişimi olduktan sonra basmadık.

Burak Akbay’la ilgili suçlamalardan biri gizli tanık olarak dinledikleri Fehmi Koru’nun ifadesi. 5 yıl önce Koru, Taha Kıvanç imzasıyla Zaman’da ‘Sözcü’nün sahibi cemaat okullarında okuyor’ diye yazdı. Ciddiye alıp tekzip bile göndermedik. Akbay, Dost Koleji’ni bitirdi, üniversiteyi İsviçre’de okudu. 10 yıldır gazeteyi çıkarıyoruz. Bir kere ‘Şu FETÖ’ye dokundurmasak’ dediğini duymadık. Böyle olsa çalışmam. Emin Çölaşan, Yılmaz Özdil, Bekir Coşkun, Uğur Dündar böyle bir gazetede çalışır mı?

Gökmen Ulu’ya gelince. Biz Cumhurbaşkanı’nın tatilde olduğunu söyleyip, ‘bul, geç’ dedik. Marmaris’ten telefon geliyor, esnafla konuşuyor, ‘Cumhurbaşkanı burada kalıyor’ diyorlar. Sağır sultan duymuş otelde kaldığını. Haber, internet sitesine giriyor, o gece de darbe oluyor. Yaverler ifadelerinde ‘Cumhurbaşkanı’nın yerini ben bildirdim’ diyor. Günahı ne bu çocuğun? Bilgiyi darbecilerden almışsa ByLock kullanması lazım. ByLock kullanmışsa boynumuz kıldan ince.

Bu operasyonlar iktidara da zarar veriyor. Demokrasiye, Türkiye’nin itibarına zarar veriyor. Hükümetle hiçbir alıp veremediğimiz yok. Bizi okudukları zaman uyarıcı olduğumuzu, kötü niyetli olmadığımızı anlayacaklar. Bize muhalif diyebilirler ama FETÖ’cü diyemezler. Darbenin ikinci günü ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diye manşet attık. Biz demokrasiden yanayız. Muhalif de olsak Erdoğan’dan yanayız. ”

BAKMADAN GEÇME!