Beyaz gitarıyla barış mesajı veriyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 23:23

Hasan, çok sevdiği Halep ve İzmir şarkılarını söylerken özellikle beyaz renk olsun istediği gitarıyla dünyaya barış mesajı veriyor, “Beyazın barış demek olduğunu biliyorum. Yeni yılda Suriye’ye, Halep’e barış gelsin istiyorum” diyor.

Haberin Devamı

Türkiye onu, İzmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda mendil satarken bir esnaftan yediği dayak sonrası tanıdı. Geçen martta bir esnafın kaldırıp yere vurduktan sonra gözyaşları içindeki görüntüleri akıllara kazınan, olay sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bisiklet gönderdiği Halepli Hasan Han Tunami’nin yüzü, zor hayat koşullarına rağmen artık gülüyor. 8 Nisan’da ilk mülteci çocuk korosunda gitar çalmaya hazırlanan Halepli Hasan, 16 kişi yaşadıkları iki odalı evlerinde gitarını elinden düşürmüyor. Hasan, çok sevdiği Halep ve İzmir şarkılarını söylerken beyaz gitarıyla dünyaya barış mesajı veriyor, “Beyaz gitar istedim. Beyazın barış demek olduğunu biliyorum. Yeni yılda Suriye’ye, Halep’e barış gelsin istiyorum” diyor. Artık sokaklarda çalışmayan, okula ve gitar kursuna giden Hasan ile birlikte onun gibi gözyaşı dolu hikâyesi olan 25 Suriyeli çocuk, Hürriyet’in basın sponsoru olduğu “Bestelerle Barış’a Yolculuk” konseri için hazırlıklara başladı.

İzmirli müzik eğitmeni aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri geliştiren Muharrem Dayanç’ın oluşturduğu 25 kişilik mülteci çocuk korosuna seçilen, koroda gitar çalacak olan Hasan’ın mutluluğu yüzüne yansıyor. 16 kişi yaşadıkları Konak’taki evlerine konuk olduğumuz Hasan ve ailesinin aklının bir tarafı Halep’te. Geçen haftalarda amcalarının, amca oğullarının ölüm haberlerinin geldiğini, diğer aile üyelerinin sınırda olduklarını anlatıyorlar.

GÜLSİN ONAY DA SAHNEDE
Projenin yaratıcısı Muharrem Dayanç şu bilgileri verdi: “İzmir’den dünyaya barış mesajı vermek istiyoruz.. Dünyanın ilk mülteci çocuk korosu olma özelliği taşıyan bu koroyla çocuklar 8 Nisan’da İzmir AKM’de çıkacakları konsere hazırlanıyor. İlk şarkımız ‘Güzel günler göreceğiz çocuklar’ olacak.. Çocukların mutluluklarını tarif etmem çok güç. CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke destek veriyor. İzmir’in tüm belediye başkanlarından katılım ve sahnede birlikte şarkı söyleme sözü aldık. UNICEF İyi Niyet Elçisi Gülsin Onay çocuklarla sahneyi paylaşacak. Koroyu şef Rengim Gökmen yönetecek, Fazıl Say canlı bağlanacak. Gecenin sunuculuğu için ise CNN Türk Ana Haber Spikeri Nevşin Mengü’den söz aldık.”

İKİ AĞABETİ HALEP'TE ÖLDÜ
Korodaki ikiz kardeşler Marina ve Maysa ilk kez piyano ile tanıştı. Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay ile konserde aynı sahneyi paylaşacaklar. Heyecandan yerlerinde duramıyorlar. 11 yaşındaki bir diğer Halepli Hasan ise erkek berberinde çalışıyor. Halep’te iki ağabeyi ölmüş. Dünyası koroya seçildikten sonra değişti. Derslere koşa koşa geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!