Beyaz felç ülkeyi teslim aldı

Güncelleme Tarihi:

Beyaz felç ülkeyi teslim aldı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 05, 2002 17:46

Kar ve tipi tüm yurtta etkisini sürdürüyor. Trafik kazaları artarken kimi bölgelerde de vatandaşlar yollarda mahsur kaldı.

Haberin Devamı

7 Ocak Pazartesi gününe kadar sürmesi beklenen ağır kış koşulları altındaki yurtta son durum şöyle:

ANKARA: 115 KAZA
  Â
Ankara kent içinde, 115 kazanın meydana geldiği bildirildi. Can kaybının yaşanmadığı kazalarda, büyük çapta maddi hasar oluştu.

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Hasköy`de yoldan çıkan bir özel halk otobüsü, gecekondulara çarparak devrildi. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Mamak`ta da 06 FB 012 plakalı otomobil, şarampole yuvarlandı. Araçtaki 3 kişiden biri yaralandı. Kimliği henüz tespit edilemeyen yaralının, kadın olduğu bildirildi.


ADANA: SEYHAN NEHRÄ° TAÅžTI

Soğuk yine can aldı
Soğuk hava ve kar yine can aldı. Mersin'de bir kişi evinin balkonunda donarak ölürken, Adana'da da bir köy muhtarı yolun kardan kapanması üzerine yola yaya çıktı ve kalp krizi geçirdi.

MERSİN: BİR KİŞİ DONDU

Mersin`de, bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, Mesudiye Mahallesi 5114 Sokak`taki evinde yalnız yaşadığı bildirilen Bülent Mayalı`yı (40) balkonda donmuş halde buldu. Mersin Devlet Hastanesi`ne kaldırılan Bülent Mayalı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yetkililer, Bülent Mayalı`nın alkollü olduğunun belirlendiğini bildirdiler.

ADANA: KÖY MUHTARI ÖLDÜ

Adana`nın Tufanbeyli ilçesinde bir köy muhtarı, yolun karla kapalı olması nedeniyle evine yaya ulaşmaya çalışırken geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

Akpınar Köyü Muhtarı Zülküf Erken, kar yağışı nedeniyle yolun kapanması üzerine, ilçe merkezinden 4 kilometre uzaklıkta bulunan evine yaya olarak ulaşmaya çalıştı. Evli ve 7 çocuk babası Zülküf Erken (55), köye yaklaşık 1 kilometre kala geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

EDİRNE'DE DONARAK ÖLÜM

Lalapaşa İlçesi'ne bağlı Hüseyinpınar ile Saksağan köyleri arasındaki bir bölgede, sınır devriye ekipleri yaptıkları kontrollerde, yabancı uyruklu olduğu belirlenen bir erkek cesedi buldular. Donarak öldüğü belirtilen kişinin cesedinde inceleme yapmak isteyen Cumhuriyet Savcısı ve jandarma ekipleri, yolların kapalı olması nedeniyle bölgeye ulaşamadılar.


AYDIN: KAYGAN YOLDA DÜŞÜP ÖLDÜ

Aydın'ın İncirliova ilçesinde kaygan yolda düşen bir kişi öldü. Su Deposu mevkiinde yürüyen 56 yaşındaki Ziya Nad buzlu zeminde düşerek kafasını sert bir şekilde vurdu. Çevreden yetişenler tarafından Aydın Devlet Hastanesi`ne götürülen Nad, yolda öldü.

Haberin Devamı

Adana`nın kuzey bölgesindeki yüksek kesimler ve Toros Dağları`nda etkili olan sağanak yağış nedeniyle Seyhan Barajı`ndan fazla su verilmesi üzerine Seyhan Nehri`ndeki su seviyesi yükseldi. Nehir yatağındaki su seviyesinin yükselmesiyle de kent merkezinin bazı bölümlerinde yer yer su taşkınları meydana geldi.

Haberin Devamı

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yüksek kesimlerdeki sağanak yağışın etkisiyle zaman zaman su seviyesinin yükseldiği Seyhan Nehri`nin kontrol altında tutulduğunu belirttiler.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise bugün akşam saatlerinde kent merkezinde başlayan yağışın, zaman zaman sağanak halini alarak 7 Ocak Pazartesi gününe kadar sürmesinin beklendiğini vemetrekareye 1.5, 2 kilogram yağış düştüğünü ifade ettiler.

BALIKESİR: ZİNCİRSİZ ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Balıkesir'in Bandırma İlçesi`nden Manyas`a giden zincirsiz bazı araçların yolda mahsur kaldığı bildirildi. Mahsur kalan sürücülerin ``Alo Jandarma```yı aramalarının ardından, Karayolları ekiplerince kurtarma çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

BEYPAZARI: KAYMAKAM 4 SAATTE KURTARILDI

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ankara-Beypazarı karayolunun Ayaş mevkiinde mahsur kalan Beypazarı Kaymakamı Nevzat Taştan ile Nallıhan Kaymakamı Nusret Dirim, karayolları ekiplerinin 4 saat süren çalışmaları sonucu kurtarıldı.

ÇANAKKALE: 43 ÖĞRENCİ MAHSUR KALDI

Çan İlçesi`nden Doğaca Köyü`ne dönen midibüsteki 43 öğrenci, yoğunkar yağışı nedeniyle köye 5 kilometre uzaklıkta mahsur kaldı. Durumu haber alan Çan Kaymakamı Şükrü Görücü, mahsur kalan öğrencilerin ilçeye dönmesini sağlayarak yatılı okul yurduna yerleştirdi.

Öte yandan, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Çan`ın 25 köyü ile karayolu ulaşımının kesildiği bildirildi.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'DE DENİZ ULAŞIMINA KAR ENGELİ

Çanakkale BoÄŸazı ve Ege Denizi`ndeki elveriÅŸsiz hava koÅŸulları nedeniyle Gökçeada`ya araba vapuru ve feribot seferleri iptal edildi; Gelibolu-Lapseki  araba vapuru seferleri de 34 saattir yapılamıyor.Â

Türkiye Denizcilik Ä°ÅŸletmeleri (TDÄ°) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ege Denizi`ndeki elveriÅŸsiz hava koÅŸulları ve poyraz nedeniyle Gökçeada-Çanakkale, Kabatepe-Gökçeada feribot ve araba vapuru seferi yapılamıyor.Â

Yetkililer, Çanakkale BoÄŸazı`nda, Gelibolu-Lapseki arasında çalışan araba vapuru seferlerinin, poyrazın etkisiyle yaklaşık 34 saatten bu yana karşılıklı olarak yapılamadığını, bu hattaki seferlerin ilerleyen saatlerde havanın durumuna göre gerçekleÅŸebileceÄŸini bildirdiler.Â

Haberin Devamı

Öte yandan, Çanakkale-Eceabat ve Bozcaada-Geyikli arasındaki arabavapuru seferlerinin normal olarak sürdüğünü bildirdiler.Â

DENİZLİ: ÖĞRENCİLER KURTARILDI

Denizli`nin Kale İlçesi`nde taşımalı eğitim kapsamında Karayayla Köyü`nden ilçeye ilköğretim öğrencilerini taşıyan ve mahsur kalan minibüs kurtarıldı. Kapanan yolda mahsur kalan öğrenciler, Kaymakamlık, Kale Belediyesi ve jandarmanın çabalarıyla evlerine götürüldü.

Denizli merkezinde kar kalınlığı 35 santimetreye ulaştı. Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, Denizli`de böyle yoğun kar yağışının 1965 yılından bu yana görülmediğini belirterek, ``37 yılın en yoğun kar yağışı altındayız`` dediler.

MANÄ°SA: 400 TON TUZ

Manisa ve İzmir`de trafik akışının aksamaması için yol temizleme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor. Manisa`da yolların açık tutulması için 400 ton tuz kullanıldığı belirtildi.

Ä°ZMÄ°R: 102 KAZA

İzmir`de kar yağışının da etkisiyle 102 kaza meydana geldiği belirtildi. Kar yağışının neden olduğu buzlanmaya bağlı olarak şehir içinde 70 maddi hasarlı ve hafif yaralamalı kaza meydana geldi.

Çevre il ve ilçelerle bağlantı yollarında ise toplam 32 kazanın olduğu bildirildi. Menemen`de meydana gelen kazada 1 kişi ölürken, diğer kazalarda da 4 kişi yaralandı.

Bu arada, yollardaki buzlanma nedeniyle düşerek yaralanan 7 kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralıların, tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi.

Öte yandan buzlanmaya karşı sabahın erken saatlerinde başlayan tuzlama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Konak`ın, İkiçeşmelik Caddesi, Varyant, Kaynak Mahallesi gibi ana arterlerin de bulunduğu 13 noktasında, Bornova`da 9 güzergahta, Buca`da 12 noktada ve Karşıyaka`nın Egekent, Evka-2, Evka-6, Evka-5, Güzeltepe, Gümüşpala, Doğançay ve Cumhuriyet Mahallesiotobüs güzergahlarında tuzlama çalışmalarının yapıldığını bildirdiler.

KARAÄ°SALI: 10 YIL SONRA Ä°LK KAR

Adana`nın Karaisalı ilçesinde 10 yıl aradan sonra kar yağarken, bazı köy yolları kapandı.

Hava sıcaklığının düşmesi üzerine, Karaisalı merkezinde kar yağışıbaşladı. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, vatandaşlar arasında sevinç ve şaşkınlık yarattı. İlçede 10 yıl aradan sonra yağan kar, yol kenarlarında ve arabaların üzerlerinde belirgin şekilde tuttu.

Bu arada, kar yağışı ilçenin dağlık bölgelerinde daha etkili olurken, Ayvacık, Çukur, Etekli, Gildirli, Karakılıç ve Çevlik köylerinin yollarının ulaşıma kapandığı bildirildi.  
      
 (aa)Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!