'Beyaz Enerji'de müfettiş sayısı artırıldı

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Enerjide müfettiş sayısı artırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2001 00:00

Haberin Devamı

''Beyaz enerji operasyonu''nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bugüne kadar yaptığı ve aralarında Mavi Akım Projesi'nin bulunduğu proje ve ihaleleleri inceleyen müfettiş sayısı 5' 7'ye çıkarıldı.

Bakanlığın bugüne kadar yaptığı ve aralarında Mavi Akım Projesi'nin de bulunduğu proje ve ihaleleri soruşturan 7 müfettişin, inceleme sonucunda bir rapor hazırlayacakları ve bu raporu Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunacakları ifade edildi. Proje ve ihalelerin çokluğu nedeniyle raporun hazırlanmasının uzun sürebileceğive soruşturma kapsamında ismi belirlenen bir kaç kişinin daha gözaltına alınabileceği bildirildi.

İki sanık yarın DGM'ye çıkacak

Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan ve gözaltı süresi yarın dolacak olan Enerji İşleri Genel Müdür Vekili Osman İlhan, Ankara DGM'ye çıkarılacak. 14 Ocak 2001 günü gözaltına alınan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Özelleştirme Daire Başkanı Seçkin Ülgen'in de sorgusunun tamamlanması durumunda yarın DGM'ye çıkarılabileceği öğrenildi.

Şanlıurfa'da 3 gözaltı

Öte yandan operasyon kapsamında Şanlıurfa'da yapılan çalışmalarda, ilk belirlemeler sonucunda 3 kişi gözaltına alındı.

''Beyaz Enerji Operasyonu'' kapsamında Ankara DGM Başsavcılığı'nın talimatı üzerine, Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri Şanlıurfa TEDAŞ Müessese Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu. 1990 yılından bu yana yapılan ihalelere ilişkin dosyaların soruşturma kapsamına alındığı belirtilirken, olayla ilgili olarak ilk belirlemelere göre isimleri açıklanmayan 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!