Beyaz Eller onların

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Eller onların
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2001 00:00


Seden BAYAT / ANKARA
Haberin Devamı

Görevimin nişanesi

Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın şikayeti üzerine, yürüttükleri soruşturmalar yüzünden haklarında soruşturma açılan DGM Savcıları Talat Şalk ve Nuh Mete Yüksel'e Yolsuzlukla Mücadele Derneği'nin ‘‘Beyaz Eller 2001’’ ödülleri törenle verildi. ANAP'ın hedefi haline gelen Ankara DGM Başsavcısı Talat Şalk, büyük alkış aldığı konuşmasında, kendisinin bir Cumhuriyet Savcısı olduğunu, verilen görevi en iyi şekilde yapmak durumunda olduğunu belirtti. Şalk, ‘‘Bana layık görülen bu ödülü görevi iyi yaptığımın bir nişanesi olarak kabul ediyorum’’ diye konuştu. Şalk, ödül töreninden ayrılırken gazetecilerin hakkında başlatılan inçelemeye ilişkin sorularına, ‘‘Bakanlığın takdiri. Soruşturma yapılır tabi ya’’ derken ne yorum yaptığının sorulması üzerine de, ‘‘Ne yorum yapayım ki’’ karşılığını verdi.

Yüksel: Hortumcu yok edilecek

Nuh Mete Yüksel de ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada 2200 yıllık büyük bir tarihi olan Türk milleti'nin vurguncuların, soyguncuların ellerine bırakılmamasını istedi, şöyle konuştu: ‘‘Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emaneti olan kutsal vatan toprakları hırsızlar için bir cennet olmaktan çıkarılmalıdır. Milletimizin kanına damarlarını geçirmiş olan asalaklar ne kadar korunurlarsa korunsunlar yaptıklarının hesabını vereceklerdir. Ülkemizdeki hortumcu, köşe dönmeci zihniyet yok edilecektir.’’

Ödül alanlar

Törende ayrıca ödül alan kişi ve kuruluşlar şöyle: Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun, Show TV Genel Yayın Yönetmeni Reha Muhtar, İstanbul Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, Şeker İş Sendikası Başkanı Ömer Çelik, DENETDE, sanatçı Beyazıt Öztürk, BBP Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Sinan Erdem ve çeşitli basın kuruluşları.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!