Berlinale hızlı başladı

Güncelleme Tarihi:

Berlinale hızlı başladı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 07, 2002 14:40

Sinemanın kalbi Berlin'de atıyor. Bu yıl 52'ncisi düzenlenen Berlin Film Festivali, dün akşam Tom Tykwer'ın "Heaven" adlı filminin gösterimiyle başladı. Toplam 400 filmin gösterileceği festivalin yarışmalı bölümünde 23 yapıt Altın Ayı için mücadele ediyor.

Haberin Devamı

Berlinale'de büyük ödül Altın Ayı için yarışan filmler arasında öne çıkanlardan biri bu yılki  Sundance Film Festivali'nde "Dünya Sinema Ödülü" kazanan "Bloody Sunday".  İngiliz yönetmen Paul Greengrass'ın, hem senaryosunu yazdığı hem de yönettiği "Bloody Sunday", 1972 yılında yaşanan ve 13 sivilin öldürüldüğü gösteriyi konu alıyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 23 filmin gösterileceği yarışmalı bölümde ilgi çeken filmlerden biri de ünlü yazar ve düşünür Irıs Murdoch'ın yaşamından kesitler sunan "Iris". Yönetmenliğini Richard Eyre'ın yaptığı film, Judi Dench, Jim Broadbent ve Kate Winslet'ın yeraldığı kadrosuyla dikkat çekiyor.

Wes Anderson'ın "The Royal Tenenbaums", Marc Forster'ın "Monster's Ball" ve sinemaseverlerin "Çikolata" adlı 'lezzetli' filmiyle hatırlayacağı Lasse Hallstrom'un "The Shipping News"ı da yarışmalı bölümün iddialı yapımlarından.

Haberin Devamı

HERŞEY ALMAN SİNEMASI İÇİN

Festivalin yöneticisi Dieter Kosslick, bu yıl, Alman sinemasının denizaşırı ülkelerde daha geniÅŸ kitlelere tanıtılması için yoÄŸun bir çaba harcayacaklarını söyledi. Uluslararası yarışma bölümünde yeralan dört Alman filmi de Kosslick'in bu açıklamasını doÄŸrular nitelikte. Tom Tykwer'ın, açılış filmi olarak gösterilen "Heaven", Christopher Roth'un ünlü Alman gerilla Andreas Baader'in öyküsünü anlatan filmi "Baader", Andreas Dresden'in yönettiÄŸi "Grill Point", Dominik Graf'ın "A Map of the Heart" yarışmalı bölümde yeralan Alman filmleri.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!