Berlin duvarı

Güncelleme Tarihi:

Berlin duvarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 20:43

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya'da katılacağı toplantının iptal edilmesiyle ilgili “Biz 'Berlin Duvarı yıkılalı çok oldu' diyorduk. Görüyoruz ki Almanya'da hâlâ bazı zihinlerde ideolojik Berlin duvarları var" dedi. Malatya’da 'Gençlerin Gözüyle Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi Sempozyumu'nda konuşan Bozdağ özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SUDAN BİR BAHANEYLE

“Bölgede yaşayan Türk toplumu temsilcilerinin oluşturduğu organizasyon heyeti Gaggenau Belediyesi'ne toplantı için 27 Şubat Pazartesi günü talepte bulundu. Yer tutulmuş, hazırlıklar yapılmış, hatta çarşamba günü denetim yetkilisi polis ve organizasyon adına temsilciler toplantıyla ilgili ortak bir tutanağa imza atmışlar. Maalesef toplantıya saatler kala bütün bunları yapan belediye 'otopark yetersizliği' gibi sudan bir bahaneyle Türk toplumuyla buluşmamızı engelleyen bir karar aldı. Soruyorum; o salon yetmiyordu da pazartesinden beri neden gereken uyarıları yapmadınız? Neden bir gün önce polisle beraber ortak bir tutanak imza ettiniz?

BELEDİYEYİ AŞAN BİR KARAR

Çok net bir şekilde görülüyor ki bu, belediyeyi de aşan bir karar. Skandal bir karardır, diplomatik nezakete aykırı bir karardır. Her daim 'Demokrasi, hukuk devleti, insan hakları, hukukun üstünlüğü' diyen ve kendisi dışındaki herkesi demokrasi özürlü, insan haklarına hakkıyla riayet etmeyen olarak suçlayan Almanya ve Almanya yetkilileri, Türk toplumunun İnsan Hakları Sözleşmesi’nin evrensel hukukun temel ilkesi olan toplanma hakkını ihlal etmiştir, toplanma hakkına engel olmuştur. Hani siz demokrattınız? Bu yaptığınız demokrasinin hangi kuralına uyar? Teröristlerin her türlü ifade hürriyeti Almanya'da vardır. PKK terör örgütü üyeleri, Fetullahçı terör örgütü üyeleri, DHKP-C terör örgütü üyeleri, Türkiye'nin aleyhine suç işleyen kim varsa Almanya onların sığınağı olmuştur.

Haberin Devamı

FAŞİST BİR UYGULAMA

Almanya'daki bu skandal uygulama tam anlamıyla faşist bir uygulamadır. Biz 'Berlin Duvarı yıkılalı çok oldu' diyorduk. Ama görüyoruz ki Almanya'da hâlâ bazı zihinlerde ideolojik Berlin duvarları var, yenileri de inşa ediliyor. Teröristlere ifade hakkı verilmediği zaman insan haklarına ilişkin örgütler, uluslararası raportörler açıklama yapıyor. Türk yargısı, Alman yargısından daha bağımsız, daha tarafsız bir yargıdır. Türkiye'ye demokrasi ve hukuk dersi vermeye kalkanların, dönüp kendilerine bakması lazım. Dönüp tarihlerine baksınlar. Eski hastalıkların hortladığını görüyoruz, onların tedavisiyle uğraşsınlar. Eğer o hastalıkları tedavi etmezlerse korkarım ki bugün Türkiye'nin Adalet Bakanı'nı Almanya'da konuşturmayanlar, kendi topraklarında kendileri de konuşamayacak hale geleceklerdir.”

BAKMADAN GEÇME!