Geriİsimler Sözlüğü Berk İsminin Anlamı Nedir? Berk Ne Demek?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Berk İsminin Anlamı Nedir? Berk Ne Demek?

Berk İsminin Anlamı Nedir? Berk Ne Demek?

Çağın en yeni isimleri arasında yer alan Berk, son dönemlerde bebekler için değerlendirilen isimlerden biridir. Özellikle Berk isminin anlamı merak edilmekte ve erkek bebeklere konmaktadır. Siz de bu güzel isminin anlamını öğrenebilir ve minik yavrunuza bu ismi koyabilirsiniz. Peki, Berk isminin anlamı nedir? Berk ne demek? İşte bu konuda bilinmesi gerekenler.

Berk ismi kolay telaffuzu ve hoş tınısı nedeniyle son zamanlarda erkek bebeklerde sıkça tercih ediliyor. Aynı zamanda bu ismin önüne ya da arkasına başka bir isim getirilerek iki farklı şekilde de kullanılabilmektedir.

 Berk İsminin Anlamı

 Berk ismi genel anlamıyla ‘Sağlam ve kuvvetli’ tabiri üzerinden kullanılmaktadır. Aynı zamanda katı ve sert, şiddetli olarak da değerlendirilmektedir. İsim anlamı olarak ise kişinin hayatta daha güçlü ve sağlam duracağına dair bir anlam taşır.

 Berk Ne Demek?

 Berk birden farklı anlamlara sahip güzel bir isimdir. Kökeni doğrudan Türkçe olan bu ismi minik yavrumuza keyifle verebilirsiniz.

 - Sağlam ve kuvvetli,

 - Katı ve sert,

 - Şiddetli,

 - Hızlı,

 - Orman,

 - Arı,

 - Şimşek,

 - Yaprak,

 Berk isminin bu gibi pek çok değişik anlamlara geldiğini söylemek mümkündür. Günümüzde ise çağın çocukları için değerlendirilen en güzel isimler arasında yer alıyor. Amaca uygun olarak erkek çocukları için gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Üstelik Berk ismi Kur’an-ı Kerim'de geçen bir addır. Bu yüzden dini anlamı üzerinden de erkek çocuğunuz için bu ismi koymanız mümkün.

 

False