Bergama'dan 2 eski bakana suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Bergamadan 2 eski bakana suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

İzmir'in Bergama İlçesi'nde siyanürlü altına karşı mücadele eden köylüler, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararını uygulamayıp madenin çalışmasına göz yumdukları gerekçesiyle RP'li 2 eski bakan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bergama Adliyesi'ne dün sabah topluca gelen 160 köylü, Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe verdi. Dilekçenin Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na iletilmesini isteyen köylüler, Refahyol'un Çevre Bakanı Ziyattin Tokar ve Enerji Bakanı Recai Kutan'ın, şirketin faaliyetlerini engellemediğini öne sürdü. Köylüler, ‘‘Hukukun üstünlüğü ilkesi çiğnendi, kamu düzeni bozuldu. Anayasa'yı ihlal eden ve görevini kötüye kullanan Kutan ve Tokar hakkında cezai soruşturma açılmasını, dokunulmazlıklarının kaldırılmasını ve yargıç önüne çıkarılabilmeleri için fezleke düzenlenmesini istiyoruz'' dediler.

Bergamalı Avukat İbrahim Toktamış da Çevre Yürütme Kurulu'nun aldığı karar üzerine, Çevre Bakanı İmren Aykut'a noterden ihtarname gönderdi. Toktamış, ‘‘Maden 3 gün içinde kapatılmazsa Aykut hakkında da dava açacağız'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!