Bence

Güncelleme Tarihi:

Bence
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2001 00:00


Muhittin BÖCEK
Haberin Devamı

Antalya’ya 1 trilyon

Geçtiğimiz haftalarda aşırı yağış ve lodosun etkisiyle meydana gelen sel felaketinden bölgemiz büyük oranda etkilendi. Yaklaşık beşyüz ev ve işyerinin zemin katlarını su basarken, alt ve üst yapıda büyük hasar meydana geldi. Selin faturası ise gerçekten korkunçtu. Bu olumsuzluğun bir an önce giderilmesi ve vatandaşlarımızın yaralarının sarılabilmesi için Ankara'ya gittim

Genel Başkanımız Mesut Yılmaz, Maliye Bakanı Sayın Sümer Oral ve Turizm Bakanı Sayın Erkan Mumcu ile görüştüm. Selin Antalya'da ve bölgemizde büyük çaplı maddi hasara neden olduğunu anlattım. Hazırladığımız raporları sundum. Genel Başkanımız konunun çok ciddi olduğunu vurgulayarak selden zarar gören bölgelere Afet Fonu'ndan 1 trilyon lira ödenmesi ve İller Bankası'ndan gelen paranın katsayısının artırılması gerektiğini belirterek gerekli yerlere talimat verdi.

Görüşmelerimiz bunlarla sınırlı kalmadı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Cumhur Ersümer ile görüştük. Kendisinden çok güzel haberler aldım. Sayın Ersümer, 2001 yılı içinde Boğaçayı Projesi'nin 2'nci etabı için 3 trilyon lira ödenek ayrıldığını ve 2002 yılına kadar karma karışık duran elektrik hatlarının yeraltına alınarak aydınlatmanın yapılacağını belirtti. Tabi bu gelişme bizleri çok sevindirdi.

Ankara görüşmelerimiz gerçekten çok verimli geçti. Afet Fonu'ndan ayrılan paranın 250 milyar liralık ilk etabı önümüzdeki günlerde gönderilecek. Geri kalan kısım ise kısa bir süre sonra Antalya Valiliği'ne yatırılacak.

Konyaaltı Belediyesi olarak gerekli önlemleri aldık. Umarım bir daha böyle bir felaket yaşamak zorunda kalmayız.

Muhittin BÖCEK

Konyaaltı Belediye Başkanı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!