Ben öldürdüm

Güncelleme Tarihi:

Ben öldürdüm
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Özmen'den şok itiraflar

Ankara'da sorgusu süren Kudüs savaşçıları adlı örgütün üyesi ''Tekin'' kod adlı Ferhat Özmen şok açıklamalarda bulundu. Özmen; Mumcu, Üçok, Kışlalı ve Aksoy'u kendisinin öldürdüğünü söyledi.

ANKARA Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan ‘Kudüs Savaşçıları’ adlı örgütün üyesi Ferhan Özmen; Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Ahmet Taner Kışlalı suikastlarını bizzat organize ettiğini itiraf etti. Mumcu'nun arabasına bombayı kendisinin yerleştirdiğini, Üçok ve Kışlalı cinayetlerinde kullanılan bombaları kendisinin hazırladığını itiraf eden ‘Tekin’ kod adlı Özmen, Prof. Dr. Muammer Aksoy'u da kendisinin öldürdüğünü söyledi.

Ankara Emniyeti'nde oluşturulan 15 kişilik özel bir ekip, gözaltında bulunan 9 zanlının sorgulamasına dün de devam etti. Zanlıların itirafları doğrultusunda Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Ankara içinde operasyonlarını sürdürüyor. Ankara DGM tarafından tutuklanan Hasan Kılıç'ın itirafları sonucu yakalanan Necdet Yüksel ve Ferhan Özmen, sorgu sırasında şok itiraflarda bulundu. Her iki zanlının da İran'a 3'er kez gitti belirlenirken, ‘Tekin’ kod adlı Ferman Özmen'in, örgütün bombacısı olduğu ortaya çıktı.

YÜKSEL GÖZCÜLÜK YAPTI

Özmen, sorgusu sırasında Ankara polisini şaşırtan itiraflarda bulundu. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy'u Bahçelievler'deki evinin girişinde kendisinin vurduğunu anlatan Özmen, olay sırasında Necdet Yüksel'in kendisine gözcülük yaptığını itiraf etti. Özmen, ifadesinde; Bahriye Üçok'un öldürülmesi amacıyla gönderilen bombalı paketi de kendisinin hazırladığını söyledi. Bu arada Üçok'a gelen bombalı pakette tespit edilen parmak izi, Özmen'in parmak izi ile örtüşmüştü.

BOMBAYI YERLEŞTİRDİM

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun evinin önündeki arabasına C-4 tipi bombayı kendisinin yerleştirdiğini itiraf eden Ferhan Özmen, olayda gözcülük yapan Yusuf Karakuş'un ifadelerinde geçen Ali kod adlı kişinin kendisi olduğunu aktardı. Özmen, İsrail Büyükelçiliği Güvenlik Amiri Ehud Sedan, ABD'li Çavuş Marvich'in öldürülmesi, Musevi uyruklu Yuda Yürüm'ün yaralanmasına yönelik bombalı saldırıyı doğrudan kendisinin düzenlediğini itiraf etti.

ARABADA HAZIRLADIM

Ferhan Özmen, sorgusu sırasında Ankara po lisini oldukça şaşırttı. Gazeteci-yazar ve Kültür eski Bakanı Ahmet Taner Kışlalı'nın arabasına konulan bombayı da kendisinin hazırladığını itiraf eden Özmen, Kışlalı ile ilgili örgütün ayrıntılı istihbarat yaptığını söyledi. Olay günü Çayyolu'na Necdet Yüksel, ‘Cihad’ kod adlı Oğuz Demir ve adı açıklanmayan 4. kişi ile gittiklerini belirten Özmen, ‘‘Bomba düzeneğini arabanın içinde tamamlayıp Necdet'e verdim. Necdet yerleştirirken biz çevreyi gözetledik’’ dedi.

Özmen, örgütü ‘Kudüs Savaşçıları’nın, Çorum ve Aksaray'da toplam 3 İranlı’yı öldürdüğünü de itiraf etti. Özmen'in şok ifadelerini, daha sonra sorguya alınan Necdet Yüksel de teyit etti. Ankara'da meydana gelen cinayet ve yaralama ile sonuçlanan olaylarla ilgili de yarın tatbikatlar yapılacak.

TALİMATLAR İRAN'DAN

Örgütün bomba uzmanı olan Özmen, bomba eğitimini İran'da aldığını itiraf etti. İran'da temasta olduğu kişileri de ayrıntılarıyla polise bildiren Özmen, cinayetlerin talimatlarını İran'dan aldıklarını söyledi. Özmen, İranlılar’ın hedef olarak somut isimler vermediklerini ancak, ‘‘Laik siyasetçi olsun, laik gazeteci olsun’’ talimatını aldıklarını itiraf etti.

HEDEFTE İSRAİLLİLER VARDI

Zanlıları sorgulayan özel ekip, örgütün bomba uzmanı Özmen'e, Sincan'da geçen hafta yakalanan bol miktarda patlayıcının nerede kullanılacağını da sordu. Özmen, yakalanmadan önce aldıkları son talimatta İsrailliler'e yönelmelerinin istendiğini belirterek, ‘‘Her hangi bir hedef verilmemişti. Bu büyük illerde bulunan diplomatlar da olabilirdi, oranın vatandaşları da olabilirdi’’ şeklinde konuştu.

Zanlılar, sorgulamaları sırasında, eylemlerde kullandıkları silahları Çubuk Barajı'na attıklarını söyledi. Bunun üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, atılan silahların yer göstermesini yaptırarak bu silahları bulmak için harekete geçti.

Emniyet yetkilileri, Özmen'in itiraflarıyla çözülen cinayetlerle ilgili bazı İranlılar’ın kimliklerinin tespit edildiğini açıkladı. Yetkililer, konuyla ilgili olarak Milli İstihbarat Teşkilatı'nın da çalışmalara katıldığını söyledi.

Mumcu'nun arabasına bombayı ben koydum

Muammer Aksoy'u ben öldürdüm Prof. Üçok bombasını ben hazırladım

Kışlalı’yı öldüren bombayı yolda yaptım

Mumcu suikastı sanığı avukat cezaevinde

Kılıç tutuklandı

UMUT operasyonunda yakalanan Tevhid Selam örgütü üyelerinin İran ile bağlantılarını sağlayan Selam Gazetesi eski sahibi Avukat Hasan Kılıç, dün DGM'ce tutuklandı. Kılıç, dün Ankara DGM'ye getirildi. Kılıç'ın ifadesi, halen soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hamza Keleş tarafından alındı. Kılıç, Uğur Mumcu'nun katillerinin yakalanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınmış, daha sonra Ahmet Taner Kışlalı cinayetine karıştığı gerekçesiyle gözaltı süresi uzatılmıştı. Nöbetçi Ankara 1 No’lu DGM'nin Yedek Hákimi Rüstem Çiloğlu tarafından sorgulanan Kılıç, ‘‘Uğur Mumcu cinayetine karıştığı’’ ve ‘‘Yasadışı Tevhid Örgütü üyesi olduğu’’ gerekçesiyle tutuklandı. Kılıç, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi'ne konuldu. Bu arada Kılıç hakkında, kayıtlı bulunduğu İstanbul Barosu tarafından soruşturma başlatıldı. Kılıç'ın, avukatlık mesleğiyle bağdaşmayan davranışları nedeniyle meslekten ihraç edilebileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!