Bellevue Sarayı’nda 'Çay elinden aşağı'

Güncelleme Tarihi:

Bellevue Sarayı’nda Çay elinden aşağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2014 10:56

Berlin’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı Bellevue tarihi bir geceye sahne oldu. Saraydaki davetliler Türk müziğinin ritimleriyle coşup oynadı. Gauck, “İlk kez böyle bir şey yaşadım, süper bir geceydi” dedi.

Haberin Devamı

Almanya Cumhurbaş­kanı Joachim Gauck, göçmenlerle Almanla­rın birbirine daha fazla kay­naşması amacıyla Berlin’de geçen hafta ilginç bir etkinli­ğe imza attı. Cumhurbaşkanı önce göçmenlerin yoğun yaşadığı semtleri gezdi, çiğ köfte yedi, gençlerle sohbet etti. Ardından Cumhurbaş­kanlığı Sarayı Bellevue’de müzikli, edebiyatlı bir davet verdi. Davete Almanya’da kültürel ve siyasi yaşama damgasını vuran göçmen kökenli sanatçılar, edebiyat­çılar, siyasetçiler çağrıldı.

Gecede okumalar ve mü­zik yapıldı, tiyatro oynandı. Sinem Altan, bazıları Aşık Veysel’den halk türküleri seslendirdi. Sahneye en son Bavyera nefesli çalgılarıyla Türk halk müziğini yorumla­yan Unterbiberger Hofmusik adlı grup çıktı. Grubun daha Karadeniz parçaları­nı çalmaya başlamasıyla birlikte davetliler kendile­rini tutamayıp oynamaya başladı. Çay Elinden Aşağı, Divane Aşık Gibi, Dere Geli­yor Dere şarkılarıyla salon coştu. Manzaradan etkile­nen Cumhurbaşkanı Gauck, Alman sunucu Beckmann’ın programında bu duygularını şöyle anlattı: “Böyle bir şey ilk kez yaşadım. Bavyera Türk müziği süperdi. İnsan­lar kendinden geçti. Kimse Saraydan ayrılmak istemedi. Müzisyenler davetin sonun­da müzik aletlerini çıkarıp yeniden çaldılar. Harika bir beraberlik yaşandı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!