Belgenin ucu bucağı yok

Güncelleme Tarihi:

Belgenin ucu bucağı yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 00:57

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgelerle ilgili konuştu:

Haberin Devamı

“Belgenin ucu bucağı yok. İktidar partisinin bir sorumluluğu yerine getirmesi, pisliğe bulaşan herkesten kurtulması lazım. İktidar partisinde siyaset yapan namuslu insanların, bu pislikten kurtulmak için irade göstermeleri lazım. İşbirliği lazımsa buradayız. Sarraf’ı, bakanları yargılayalım, komisyonu kuralım; eyvallah. Kumpas varsa o da çıksın. Kumpas varsa bize kumpas. Bu belgeler sahteyse biz bittik. Bu belgelerin hava, su, deniz gibi gerçek olduğunu biliyoruz. Kontrol etmeden bakmadık, belgeler gerçek. Adalet ağacında, o yüksek makamlarda eğreti duranların o adalet ağacının dibine düşüp, hesap vermeleri için o ağacı sallamaya bütün gücümüzle devam edeceğiz. Kurtuluşları yok.”

KOMİSYON TALEBİ REDDEDİLDİ
Kılıçdaroğlu’nun açıkladı belgeleri araştırmak için Meclis’te komisyon kurulması önerisi, MHP’nin çekimser kaldığı oylamada AK Parti oylarıyla reddedildi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, oylama öncesinde AK Partililere, “Önergemizi kabul ederseniz belgeleri hemen görürsünüz, aksi halde halkla birlikte görürsünüz. Ne zaman olur, yarın, belki yarından da yakın” dedi. Özel, AK Partililerin bu belgelere ilişkin “kumpas” iddiaları için de, “Gelin komisyonu kuralım, eğer gerçek değilse bizi mahcup edin, değilse araştıralım” diye konuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da “Sayın Erdoğan bu iddiaların neresinde? Erdoğan ile ilgili hiçbir iddia yok. Fakat anlatırken bütün hikâye Sayın Erdoğan üzerine kuruluyor” dedi.

BUGÜN KAMUOYUNA AÇIKLANCAK
Komisyon talebinin reddedilmesi üzerine, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın bugün Meclis’te basın toplantısıyla belgeleri kamuoyuna açıklayacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!