Belediyedeki vurgunda 48 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Belediyedeki vurgunda 48 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2010 11:27

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Turgutreis Belde Belediyesi'ndeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden, Anavatan Partili Turgutreis eski Belediye Başkanı Server Ali Yazgan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi daha tutuklandı. Böylelikle tutuklu sayısı 48'a yükseldi. Yazgan ve diğer tutuklular, adliye çıkışında yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından alkış ve tezahüratlarla, ilçe çıkışına kadar da konvoyla uğurlandı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nca 4 Haziran'da Muğla, Milas, Bodrum ve İzmir'de 51 noktaya, 140 jandarmanın katılmıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Turgutreis Belediyesi'ndeki ihalelere fesat karıştırmak, İmar Kanunu'na muhalefet, zimmet, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık ve haksız mal edinmek ve kaçırmak suçlarından 64 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 12'si ifadeleri alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 52 şüpheliden 42'si daha önce tutuklandı. Belediye eski başkanı Yazgan ve diğer 8 şüphelinin savcılıktaki sorgulamaları ise ertesi gün gece yarısına kadar sürdü. İfadelelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 9 şüpheliden Yazgan'ın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklandı. 3'ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Böylelikle operasyon kapsamında gözaltına alınıp, tutuklananların sayısı 48'e yükseldi.

‘SİZİNLE GURUR DUYUYORUZ’

Tutuklanan 6 kişi, adliye çıkışında kendilerini bekleyen yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından, ‘Helal olsun size, gurur duyuyoruz’, ‘Büyük başkan nerede biz oradayız’, ‘Güle Güle Git Başkan Başın Öne Eğilmesin’ sloganları ve alkışlarla cezaevine uğurladı. Kalabalık, tutuklara ilçe çıkışına kadar konvoyla da eşlik etti.

TUTUKLANAN 48 KİŞİ

Turgutreis Belediyesi'nde zimmet, rüşvet almak- vermek, dolandırıcılık, ihalelere fesat karıştırmak suçlamalarıyla düzenlenen operasyon kapsamında şu isimler tutuklandı;
Turgutreis eski Belediye Başkanı Server Ali Yazgan, ortağı müteahhit Recep Aslan Kale, Belediye Halkla İlişkiler eski Müdürü Ayşegül Ülküm, Anavatan Partili Belediye eski Meclis Üyeleri Mehmet Kaya ve Mustafa Dinçberk, Belediye eski encümen üyesi Turgut Sevim, Belediye eski Kademe Amiri Halit Yuvanç, belediye memurları Mustafa Gök, Ethem Uyar, Ali Devrim Zırhçıkan (başkanın koruması), Ali Uyar (şoförÜ), Arif Aslan, Müteahhit Coşkun Doğu, Emlakçı Erhan Birol, turizmciler Genç Osman, Halil Seven, İbrahim Ceylan, Mustafa Aslan, Mustafa Ünal (belediye şoförü, muhasebeci Neşet Aybey, belediyle personeli Ülker Uğurlu, Müteahhit Veysel Yıldızhan Adnan Muslu, İbrahim Ceylan, Mustafa Sevim, Şeref Bozkurt, Şahin Satı, Yusuf Şadi Ülker, Yahya Kasalak, Üstün Diyarbakırlı, Rahmi Kutluğ, Kemal Özşeker, İsmail Özşeker, Duygu Özer, Bülent Top, Bahattin Aslan, Ali Emre Tanrıverdi, Akın Öztürk, Ahmet Koyunbaba, Hüseyin Sanlı, Hasan Özkurt, Cevat Kalfa, Enver Çoban, Saim Bayraktaroğlu, Necmi İlter, Haşim Güleş, Timur Doğru, Sulhi Elçin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!