Belçika Sarayı'nda skandal

Güncelleme Tarihi:

Belçika Sarayında skandal
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Belçikalılar, Kral 2'nci Albert'in gayrımeşru ilişkisini konuşuyor. Geçen hafta piyasaya çıkan bir kitapla doğrulanan dedikodular, Brüksel'de büyük bir sarsıntı yarattı. Londra'da yaşayan 31 yaşındaki ‘‘aşk çocuğu’’ Delphine Boel ise konuyla ilgili hiçbir yorumda bulunmuyor.

Belçika Sarayı'ndaki aşk skandalını Belçika basınının yanı sıra İngiliz gazeteleri de birinci sayfadan işledi. İngiliz gazetesi The Times, önceki gün skandala ilk sayfasında geniş yer ayırdı ve Kral 2'nci Albert'in gayrimeşru kızı Delphine Boel'in ren*garenk bir koltuğa oturmuş fotoğrafını yayınladı.

1993'te tahta çıkan Kral 2'nci Albert'in gayrimeşru bir aşk ilişkisinden bir çocuğu olduğuna dair söylentiler, Kraliçe Paola'nın biyografisini kaleme alan Hollandalı Mario Danneels'in kitabıyla resmen doğrulandı. Kitaba göre, bugün 65 yaşındaki Kral 2'nci Albert, evliliğinin krizde olduğu bir dönemde, Barones Sybille de Selys Longchamps ile flörtten de öte bir ilişki içindeydi. Delphine'in doğumu boşanmayı gündeme getirdi. Kraliçe Paolo'nun kraliyet ailesine kabul etmediği Delphine Boel, Barones Longchams ve sanayici olan eski eşi tarafından yetiştirildi.

Kral 2'nci Albert'ın dört evladından en küçüğü olan Boel, bugün Londra'nın batısında yaşıyor ve evinin yakınlarındaki bir stüdyoda heykelle uğraşıyor. Sanat çalışmalarında canlı, parlak renkleri yeğlediği gözlenen Boel'in şimdilerde güney Fransa'da Draguignan yakınlarındaki annesiyle birlikte kaldığı sanılıyor. Boel ve annesi Barones, skandalla ilgili her soruya susarak karşılık veriyorlar.

Kraliyet Sarayı'ndan bir sözcü, haberleri ve söz konusu kitabı ‘‘Kötü niyetli bir dedikodu. Topluma mal olmuş kişilerin özel hayatlarına saygı geleneği ihlal edildi’’ şeklinde değerlendirdi. Bir gazete ise, ‘‘Kraliyet ailesi için bir deprem. Tarihimizde ilk kez medya özel hayatları deşiyor’’ diye yazdı.

Aşk skandalıyla Kral 2'nci Albert'in ilk evladı, 39 yaşındaki Prens Philippe'in sürpriz evlilik hazırlıkları da gölgelendi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!