Bekir Coşkun kimdir, kaç yaşında vefat etti? Bekir Coşkun'un biyografisi ve hayatı

Güncelleme Tarihi:

Bekir Coşkun kimdir, kaç yaşında vefat etti Bekir Coşkunun biyografisi ve hayatı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2020 19:48

Gazeteci Bekir Coşkun tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Bir süredir kanser tedavisi gören Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun'un 20.30 sıralarında hayatını kaybettiği öğrenildi. 1974’te foto muhabiri olarak mesleğe atılan Bekir Coşkun, Günaydın, Sabah Gazetesi, Hürriyet Gazetesi gibi farklı gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Kitap yazarlığı da yapan Coşkun, 2013 yılında Sözcü Gazetesi'ne geçmişti. Peki, Bekir Coşkun kimdir, nereli ve kaç yaşında vefat etti?

Haberin Devamı

Bekir Coşkun'un hayatı vefat haberinin ardından gündeme geldi. Hastanede akciğer kanseri tedavisi gören 75 yaşındaki gazeteci Bekir Coşkun akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. İlk, orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa'da tamamlayan Coşkun, Gazetecilik Okulu’ndan mezun olduktan sonra 1974’te meslek hayatına başladı. İşte, Gazeteci Bekir Coşkun'un biyografisi ve hayatıyla ilgili ayrıntılar.. 

BEKİR COŞKUN KİMDİR?

1945 yılında Şanlıurfa'da, memur bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa'da tamamladı. Ankara’da Yüksek Gazetecilik Okulu’ndan mezun olduktan sonra 1974’te foto muhabiri olarak işe başladı.

Daha sonra polis muhabirliği, parlamento muhabirliği yaptı. 1978’de Günaydın gazetesine geçti. Köşesinin adı Dokuzuncu Köy’dü. 1987’de Sabah gazetesinde Onuncu Köy başlıklı köşesini yazmaya başladı. 1993'te Hürriyet gazetesinde geçti.

Haberin Devamı

Hayvansever kişiliğiyle de bilinen yazar; keman çalabilmektedir, bir doğa ve deniz tutkunudur. Şu ana kadar yayımlanmış 4 adet kitabı bulunmaktadır

Yaz ayları Ayvalık'ın Cunda Adası'nda ikâmet etmektedir. Bekir Coşkun, Habertürk, Cumhuriyet, Sözcü gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

2017 yılı Ekim ayında kanser tedavisi nedeniyle yazılarına ara veren Bekir Coşkun, sağlığı el verdiği sürece Sözcü gazetesindeki köşesinde yazılarına devam ediyordu.

Doğa ve hayvan sevgisiyle tanınan Bekir Coşkun 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü'nde son kez okurlarıyla buluşmuştu.

BAKMADAN GEÇME!