Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak? Bekçilik sınavı örnek soruları

Güncelleme Tarihi:

Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak Bekçilik sınavı örnek soruları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2019 11:33

Yurt genelinde istihdamı gerçekleştirilecek olan bekçilik sınavı için geri sayım devam ederken, sınav tarihleri ve sınav giriş belgelerini açıklanmasıyla heyecan arttı. Adaylar temmuz ayı içerisinde girecekleri sınavın ardından sonuçları bekleyecek. Sonuçların yayımlanmasının ardından ise son aşamaya geçiş yapacak. Peki, 2019 bekçilik sınavı ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Bekçilik sınavı için geri sayım devam ediyor. Türkiye genelinde birçok ilde gerçekleşecek olana bekçilik sınavı, birçok aday tarafından merakla bekleniyor. Sonraki aşamaya geçebilmek için bu aşamada yüksek bir puan almak zorunda olan adaylar, sınava yönelik hazırlılarını sürdürüyor. Peki, bekçilik sınavı ne zaman yapılacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

2019 BEKÇİLİK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

EGM'den yapılan duyuruda, bekçilik yazılı sınav tarihleri için şu ifadeler kullanıldı;

2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı kapsamında 15-29 Nisan 2019 tarihleri arasında şahsen müracaatları alınan ve ön sağlık kontrollerini başarıyla geçerek yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylara 13 Temmuz 2019 Cumartesi günü saat 09.00’da “2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı” yapılacaktır.

Haberin Devamı

2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı kapsamında 15-29 Nisan 2019 tarihleri arasında şahsen müracaatları alınan ve ön sağlık kontrollerini başarıyla geçerek yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylara 13 Temmuz 2019 Cumartesi günü saat 14.00’da “2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı” yapılacaktır.

ÇIKMIŞ BEKÇİLİK SINAVI SORULARI

Adaylar, geçtiğimiz yıl yöneltilen bekçilik sınavı soruları ile hazırlıklarını sürdürüyor. Çıkmış bekçilik sınavı sorularına aşağıdaki linke tıklayarak erişebilirsiniz.

ÇIKMIŞ BEKÇİLİK SINAVI SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ 

SINAVDA KALEM VE SİLGİ DETAYI

Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş bulunduracak. Ayrıca adaylar sınava şeffaf şişe içinde su getirebilecek.

BEKÇİ ALIMI SINAV MERKEZLERİ 

Bekçi 1. dönem sınav merkezleri; Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Sivas olarak açıklandı. Bekçi alımı 2. dönem sınav merkezleri ise, Ankara, İstanbul olarak belirlendi.

BAKMADAN GEÇME!