Bekçilik sınavı ne zaman? EGM duyurdu: 2020/1. Dönem bekçilik yazılı sınavı ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Bekçilik sınavı ne zaman EGM duyurdu: 2020/1. Dönem bekçilik yazılı sınavı ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2021 02:51

Bekçilik sınavı 2021 için Polis Akademisi Başkanlığı'ndan önemli açıklama geldi. Ön başvuruları kabul edilip yazılı sınava katılmaya hak kazanan adayları ilgilendiren bekçilik yazılı sınavı tarihi koronavirüsü nedeniyle ertelendi. 16 Ocak 2021 Cumartesi günü yapılması beklenen 2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınavı ocak ayının son günlerinde gerçekleşecek. Diğer yandan bekçilik sınavı giriş belgeleri MEB'in www.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden alınabilecek. Peki, 2021 bekçilik sınavı ne zaman? İşte, detaylar.

Haberin Devamı

Bekçilik yazılı sınavı tarihi Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamayla ertelendi. Açıklamaya göre 16 Ocak 2021 Cumartesi günü yapılacak olan sınav sokağa çıkma yasağının devam etmesi nedeniyle 20 Ocak 2021 Çarşamba günü, saat 14.00’te gerçekleşecek. Adaylar sınav giriş belgelerini 13 Ocak 2021 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr internet adresinden alacaklar.

BEKÇİLİK SINAVI ERTELENDİ

2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavına, şahsen müracaatları alınan ve ön sağlık kontrollerini başarıyla geçerek yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar söz konusu sınava 20 Ocak 2021 Çarşamba günü, saat 14.00’te girebilecekler.

Sınavda çoktan seçmeli 5 (beş) seçenekli testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

Haberin Devamı

Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava gelirken yanlarında; çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank, sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not defteri vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri bulunan adaylar sınav binasına alınmayacaktır.

Bekçilik sınavı ne zaman EGM duyurdu: 2020/1. Dönem bekçilik yazılı sınavı ertelendi

Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

SINAV SORULARI 22 OCAK'TA YAYIMLANACAK

Sınav soruları ve cevap anahtarları 22 Ocak 2021 tarihinde https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

Haberin Devamı

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuç bilgileri 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

BAKMADAN GEÇME!