Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanır? Bekçilik mülakat sonuçları için kasım detayı!

Güncelleme Tarihi:

Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanır Bekçilik mülakat sonuçları için kasım detayı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2019 16:44

Çarşı ve mahalle bekçisi alımında sona yaklaşıldı. Ön başvuru ve yazılı sınavları başarı ile tamamlayan adaylar için mülakat sonuçları gündemdeki yerini aldı. Heyecanla bekçilik mülakat sonuçlarını merak edenler, sonuç tarihini sorguluyor. Sözlü mülakat sonuçları ile birlikte eğitim görecekleri okullara dahil olacak. Peki, bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, bekçilik sonuçları hakkında merakla araştırılan bazı bilgiler

Haberin Devamı

Bekçilik mülakat sonuçları, sözlü mülakata giren pek çok adayın gündeminde yer almaya devam ediyor. Sözlü mülakat sonuçlarından alacakları neticeye göre adaylar, atamaya yönelik işlemlerini gerçekleştirecek. Peki, bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, bekçilik mülakat sonuçları hakkında merak edilen bazı bilgiler

BEKÇİLİK SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bekçilik sözlü mülakatları, adaya denk gelen soruya göre ortalama 3 dakika sürdü. Mülakatlardan çıkan adayların ilk olarak merak ettiği soru, bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu oldu. Sonuçların açıklanacağı tarih, tüm mülakatların tamamlanmasının ardından belirlenecek. Tüm bu değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından bekçilik sözlü mülakat sonuçlarının ekim sonu ve kasım ayının başlarında açıklanması bekleniyor. Tam hangi günde açıklanacağı hakkında yeni bir bilgi aktarıldığında haberimizin içerisine eklenecektir.

Haberin Devamı

BEKÇİLİK SÖZLÜ SINAVINDA NELER PUANLANIYOR?

Bekçilik sözlü sınavı esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre veriliyor. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebiliyor.

Adaylar;

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavraması,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

PUANLAMA NASIL YAPILACAK?

Adayların başarı sıralamasına esas giriş puanı; yazılı sınav puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınav puanının % 25’i ve sözlü sınav puanının % 50’sinin toplamı olarak hesaplanacaktır.

BAKMADAN GEÇME!