Behzat'ı uğurladık

Güncelleme Tarihi:

Behzatı uğurladık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2010 11:48

Geçirdiği kalp krizi sonrası dün yaşama veda eden gazeteci Behzat Miser için görev yaptığı Radikal Gazetesi'nde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR

42 yaşında yaşama veda eden Miser'in cenazesi, Radikal Gazetesi Ankara Bürosu önüne getirildi.
 
Cenaze törenine, Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila, Miser'in eşi Nedret, kızı Helin, yakınları, mesai arkadaşları ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Yetkin, Miser'in vefatının herkes için çok acı, beklenmedik ve vakitsiz bir ölüm olduğunu ifade ederek, “Bugün burada başka bir olay için toplanmış olsaydık ama maalesef öyle değil” dedi.

Miser'in Radikal Gazetesi Ankara Bürosu'nda çok özel bir yeri olduğunu anlatan Yetkin, “O adeta, büronun bir yerde espri jeneratörü ve ruhuydu. İş sıkıntısı çok artsa arkadaşları Tolga ya da Tarık Behzat'a takılır ya da Behzat onlardan birine takılır. Zaten bu üçlü, büronun ruhu gibi ortada dolaşırdı. Şimdi onları çok özleyeceğiz” diye konuştu.

Yetkin, geçen hafta Miser'in büroya geldiğinde aralarında geçen bir anısını da aktararak, “Çok neşeliydi. Ne oldu? dedik. 'Mustafa kep giydi' dedi. 'Mustafa çok küçük' dedik. Mustafa anaokulu kepi giymiş. 'Daha çok mürüvvetlerini görürsün inşallah' dedik. Maalesef göremedi. Çocukları için yaşıyordu” dedi.

Miser'in kızı Helin'in geçen yıl Yaşar Kemal'le bir röportaj yaptığını da dile getiren Yetkin, “Bu sadece Behzat için değil, bizim bütün büro için büyük bir olay oldu. Helin'i geleceğin yazarlarından biri olarak görüyorduk. Hala öyle. Babasının ve annesinin onun üzerinde çok büyük emeği var” diye konuştu.

Miser'in mesleğini severek yapan bir gazeteci olduğunu ifade eden Yetkin, “Behzat'ı hem insanlığı, çocuk kalbi ve bir anlamda saflığıyla hep hatırlayacağız. O hep aramızda yaşayacak. Onu hiç unutmayacağız. Kimseye kötülüğü dokunmayan biriydi. Ben ona hakkımı helal ediyorum. Umarım o da bana etmiştir” dedi.

UĞURLANDI

Haberin Devamı

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamanın yitiren, Radikal Gazetesi Ankara Bürosu Gece Sorumlusu Behzat Miser son yolculuğuna uğurlandı.

Miser’in Karşıya Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer ile Murat Karayalçın’ın yanı sıra, pek çok meslektaşı, yakınları ve ailesi katıldı.

Haberin Devamı

Karşıyaka Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından Miser’in naaşı toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!