Begüm'ün katiline 20 yıl

Güncelleme Tarihi:

Begümün katiline 20 yıl
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 12:45

MALATYA’da gittiği kına gecesinde Galatasaray Üniversitesi öğrencisi 23 yaşındaki Begüm Kartal’ı öldürülmesi olayı ile ilgili ikinci kez yargılanan sanık Osman Ulu’ya, 20 yıl hapis cezası verildi. Daha önce 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Ulu, 5 yıldır suçsuz yere cezaevinde yattığını öne sürerken, karar okunurken sırtını mahkeme heyetine döndü.

Haberin Devamı

Bir arkadaşının 2005 yılındaki kına gecesine giden Begüm Kartal nereden geldiği belirlenmeyen kurşunla öldü. Olaydan 5 ay sonra cinayet sanığı olarak yakalanan Osman Ulu tutuklanırken, Malatya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında açılan davada 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi sanığa verilen cezayı az bularak, Malatya’daki mahkemenin kararını bozdu. Yargıtay kararında "Sanığın öldürme eylemi yönünden suçun işlendiği zaman ve yer, suçun silahla işlenmesi, kasta dayalı kusurun ağırlığı göz önünde bulundurularak, olası kasıt nedeniyle uygulanan 5237 sayılı yasanın 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasını ön gören 21/2’nci maddesi uyarınca cezanın alt sınır yerine üst sınıra yakın belirlenmesi gerektiğinin gözetilmesine" karar vererek, yerel mahkemenin kararını bozdu.

CMK 102’DEN TAHLİYE OLDU

CMK’nın 102’nci maddesinde yapılan değişlik yürürlüğe girince Osman Ulu, bu yılın ilk günlerinde 5 yıl tutulduğu Malatya E Tipi Cezaevi’nden tahliye edildi.

Yargıtay’ın az bularak kararı bozması üzerine yeniden açılan ve bugün devam edilen davada Osman Ulu da hazır bulundu. Duruşmada söz alan Ulu, 5 yıl suçsuz yere cezaevinde tutulduğunu öne sürerek, "Ceza gerçekleştiği takdirde gerçek katiller dışarıda, sizin aranızda olacaktır. Kalben suçu işlemediğime inanıyorsanız bu sizin vicdanınızla alakalıdır. Deliller benden habersiz arkamdan toplandı. Dosya yalan yanlışlarla doludur. Hastayı ’bir kasaba ameliyat ettirdiniz.’ Olay yerinin keşfi yapılmadan deliller toplandı. Olay yeri incelenmesi talebi önce çıktı, daha sonra mahkeme tarafından rededildi. Bu doğru bir uygulama değildir beraatımı talep ediyorum" dedi.

Sanık Osman Ulu, duruşmada "Bu suçu işleyenlerin..." diyerek küfür ettikten sonra mahkeme başkanına hitaben, "Siz kararı okurken arkamı döneceğim, çünkü bütün her şey arkamdan çevrilmiştir" diye konuştu.

Savunmanın ardından mahkeme heyeti kararı açıkladı. Sanığa daha önce 16 yıl 8 ay hapis cezası veren mahkeme, ikinci yargılamada sanığa 20 yıl hapis cezası verildiğini bildirdi. Osman Olu, kararı sırtını mahkeme heyetine dönerek dinledi.

Kararın Yargıtay’a gönderileceği, onanıncaya kadar, sanık Osman Ulu’nun serbest kalacağı belirtildi.

"MEDYAYA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Duruşma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Osman Ulu, medyanın dosyayı tam olarak incelemeden kendisini suçladığını söyledi. Ulu, "Bu alçakça cinayeti kim işlemişse Allah onu kahretsin. Muhakkak gerçekler ortaya çıkacaktır. Dosyanın içeriğini bilmeden yalan yanlış haberler yaparak bir aileyi bir yaşamı mahvettiniz. Bundan dolayı size hakkımı helal etmiyorum" dedi. Osman Ulu daha sonra amcası Yaşar Ulu ile birlikte geldikleri araçla adliyeden ayrıldı.

Öldürülen Begüm Kartal’ın anne ve babası duruşmaya katılmazken, diğer yakınları mahkemede hazır bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!