Beethoven ve Mozart bir arada

Güncelleme Tarihi:

Beethoven ve Mozart bir arada
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2014 16:09

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 10 Nisan Perşembe günü vereceği konserde Avusturyalı piyano virtüözü Rudolf Buchbinder, soprano Chiara Skerath, mezzosoprano Rachel Frenkel, tenor Frédéric Antoun ve bas Markus Marquardt’ı konuk ediyor.

Haberin Devamı

Cemi’i Can Deliorman yönetimindeki TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’nun da sahne alacağı konserde Mozart’ın Requiem’i ile Beethoven’ın 3. Piyano Konçertosu seslendirilecek.

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Ana Tiyatro’da saat 20.00’de gerçekleşecek olan konserde BİFO, günümüzün en büyük piyanistlerinden Rudolf Buchbinder, soprano Chiara Skerath, mezzosoprano Rachel Frenkel, tenor Frédéric Antoun ve bas Markus Marquardt eşlik edecek.

Beethoven ve Mozart bir arada

BUCHBINDER GÜNÜMÜZÜN EN ÖNEMLİ BEETHOVEN YORUMLAYICISI

Beş yaşında Viyana Müzik Okulu’na girerek bu okulun tarihindeki en genç öğrenci olan dünyaca ünlü piyano virtüözü Rudolf Buchbinder’in 100’den fazla kaydı bulunuyor. Yaptığı kayıtlarla sayısız ödül alan ve halen dünyanın dört bir yanında konserlerine devam eden Buchbinder, müzik eleştirmenleri tarafından günümüzün en önemli Beethoven yorumcularından biri kabul ediliyor. 10 Nisan akşamı gerçekleşecek Rudolf Buchbinder Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO eşliğinde Beethoven’ın 3. Piyano Konçertosu’nu seslendirecek.

Haberin Devamı

ÖLÜMSÜZ BİR YAPIT: REQUIEM

Programı itibariyle neredeyse iki konser niteliğinde olan 10 Nisan akşamının ikinci yarısında Mozart’ın ölümsüz yapıtı Requiem seslendirilecek. Yapıtın solistleri soprano Chiara Skerath, mezzosoprano Rachel Frenkel, tenor Frédéric Antoun ve bas Markus Marquardt.

Belçika asıllı soprano Chiara Skerath Mozart’ın Figaro’nun Düğünü operasındaki Susanna ve Ravel’in L’Enfant et les Sortilèges‘indeki Prenses rolleri ile tanınıyor. 2012 yılında Emmerich Smola Förderpreis, 2011 yılında Prix Jeune Espoire ödüllerini alan soprano Ruben Lifschitz ile çalışmalarına devam ediyor.

Mezzosoprano Rachel Frenkel Berlin Filarmoni Orkestrası ile gerçekleştirdiği Bach’ın Magnificat yorumu ile tanına bir sanatçı. Tel-Aviv’deki Buchmann-Mehta Müzik Okulu’ndan mezun olan Frenkel’in özellikle Berlin’de sıkça sahneye çıkıyor.

Haberin Devamı

Kuzey Amerika ve Avrupa’da en çok aranan tenorlerin arasında bulunan genç Fransız-Kanadalı Frédéric Antoun 2008 yılında Toronto Opera Atelier’de sergilediği performansı ile pek çok eleştirmenin övgüsünü aldı. Daily News ve New York Times’ın sanat sayfalarında yapılan yorumlarda geleceğin büyük isimlerinden biri olabileceği belirtilen Frédéric Antoun karizmatik ve ipeksi sesi ile beğeni topluyor.

Alman Bas Markus Marquardt İtalyan yapıtlarından oluşan repertuvarı ve Alman Helden-Fach’ı ile en çok beğenilen sanatçılar arasında yer alıyor. Fabio Luisi, Franz Welser-Möst, Tomas Netopil, Cornelius Meister gibi pek çok koro şefi ile çalışmalar yapan Marquardt’ın Oper Leipzig’de sahnelenen Nabucco’da, Hindemith’in Cardillac’ında ve Wagner’in Uçan Hollandalı’sında başrolleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Konserde TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’nu yönetecek olan Cemi’i Can Deliorman müzik eğitimine Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü'nde başladı. 2003 yılında Avusturya’daki Viyana Müzik Üniversitesi’nin orkestra şefliği bölümü hazırlık sınıfına kabul edilen ve Borusan Kocabıyık Vakfı’nın eğitim bursu ile şeflik çalışmalarına Viyana’da başlayan Cemi’i Can Deliorman 2010 yılından bu yana TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’nun şefliğini yapıyor. Amerika’nın önde gelen koro şeflerinden Dr. Joe Miller ve Dr. James Jordan ile sürdürdüğü yüksek lisans çalışmalarını Graz Müzik Üniversitesi Orkestra Şefliği Bölümü’nde tamamlayan Deliorman’ın Amerika’nın en saygın korolarından Westminster Symphonic Choir ile Carnegie Hall, Lincoln Center gibi saygın mekânlarda performansları bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!