2020 Askerlik yerleri ne zaman açıklanır? Bedelli askerlik sonuçları nasıl sorgulanır?

Güncelleme Tarihi:

2020 Askerlik yerleri ne zaman açıklanır Bedelli askerlik sonuçları nasıl sorgulanır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2020 10:34

2020 Askerlik yerleri ve bedelli askerlik sonuçları binlerce kişinin merakla araştırdığı konulardan olmaya devam ediyor. Askerlik için gün sayan vatandaşların gözü Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesi aracılığıyla duyularak olan bedelli askerlik yerlerinde. Peki, 2000/1 askerlik yerleri ve bedelli askerlik sonuçları ne zaman açıklanır?Bedelli askerlik sonuçları nasıl sorgulanır? İşte, o konular hakkında detaylı bilgiler.

Haberin Devamı

Bedelli askerlik sonuçları, geçtiğimiz yıl içerisinde askerlik görevlerini yerine getirmek üzere başvuruda bulunan ancak sayının fazla olması dolayısıyla kura aşamasına kalan pek çok vatandaş, MSB'nin yapacağı duyuruya kilitlendi. Bedelli askerlik sonuçları ile birlikte 2020 yılının ilk askerlik yerleri merakla sorgulanıyor. Peki, bedelli askerlik sonuçları ve 2020 askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

BEDELLİ ASKERLİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bedelli askerlik hizmeti kapsamında;

Yararlanacak yükümlülerin başvuruları 16 Temmuz 2019’da başlayacak, kura işlemi 2020 Ocak ayında yapılacak ve duyurulacak.. Hak sahiplerinin bir aylık temel askerlik eğitimi için silâhaltına sevkleri 2020 Mart ayından itibaren başlayacak.

Haberin Devamı

Kura sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını aşağıdaki link aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

BEDELLİ ASKERLİK SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2020 ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2000/1 askerlik yerleri, Milli Savunma Bakanlığı tarafından 24 Ocak tarihinde erişime açılacak.

2020 BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Milli Savuna Bakanlığı'nın 2020 yılında dövizli ve bedelli askerlik yapmak isteyenler için belirlediği ücret açıklandı. 30 Haziran'a kadar bedelli askerlik başvurusu yapmak isteyenler, 35 bin 54 lira ücret ödeyecek. Dövizle askerlik yapmak isteyenlerin ödeyeceği başvuru ücreti ise 5 bin 261 Euro olacak.

Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı kılavuza göre bedelli askerlik hizmeti kapsamında;

a. 2020 yılında müracaat edecek yükümlülerin başvurularını 31 Aralık 2020 saat 18:00’e kadar tamamlamaları gerekmektedir.

b. Başvuru; yükümlülerin yoklamalarını yaptırmalarını, bedelli askerlik tercihinde bulunmalarını ve belirtilen bedelin tercih tarihinden itibaren iki ay içerisinde ödenmesini içermektedir. Bu nedenle yoklamasını yaptırmayanların öncelikle “Askerliğe Elverişlidir” sağlık kararı almış olması gerekmektedir.

c. Fiilî askerlik hizmetine başlayanlar ile bakaya, yoklama kaçağı ve saklıların bedelli askerliğe başvuru hakkı bulunmamaktadır.

ç. 2001 doğumlu ve bu doğumla yoklamaya tabi daha yaşlı yükümlüler ile askerliği ertelenmiş olanlardan (erteleme başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı ve bakaya kalanlar hariç) erteleme süresi içerisinde başvuru işlemlerini tamamlayanlar bedelli askerlikten yararlanacaktır. 2020 yılı celp ve sevk dönemlerinde sınıflandırılmış yükümlülerden erteleme hakkı olmayanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

BAKMADAN GEÇME!